Twinkelende kerstverlichting in de straten, magische kerstetalages.
Twinkelende kerstverlichting in de straten, magische kerstetalages. Milan Markovic

Beleef de mooiste tijd van ‘t jaar in Zeist

15 december 2022 om 06:59 Zakelijk

ZEIST  Het carillon van Juwelier Rodewijk speelt een kerstliedje. Kaarsjes schitteren op de terrastafels van de gezellige koffietentjes in het centrum van Zeist. Opgewonden kinderen zijn op weg naar de grootste overdekte ijsbaan van Midden-Nederland. Winkelend publiek warmt de handen aan glühwein of chocolademelk. The most wonderful time of the year beleef je in Zeist!

Op zondag 18 december is er een extra koopzondag en op woensdag 21,  donderdag 22 en vrijdag 23 december zijn er sfeervolle kerstkoopavonden. Een groot deel van de winkels in hartje Zeist is dan geopend, net als de meeste horecagelegenheden. En dat is fijn omdat iedereen zo op zijn gemak alle gelegenheid heeft om kerstcadeautjes te kopen. Met goede tips en persoonlijke service maken de ondernemers van het kerstshoppen een inspirerende eindejaarsbeleving. Een paar voorbeelden staan hieronder.

STERREN KIJKEN Bij de Klop Mode aan de Slotlaan 127 exposeert de Zeister kunstenaar Lasse van den Dikkenberg zijn complete sterrenbeeldenserie van twaalf linosneden. En als u er toch bent, kunt u meteen even snuffelen tussen de Scandinavische modemerken.

CULINAIR FENOMEEN Boekhandel Kramer & Van Doorn aan de Slotlaan 221 vraagt aandacht voor ‘Met Kerstmis’ en ‘The fast five’ van culinair fenomeen Donna Hay. Twee prachtige titels vol heerlijke recepten. En voor hét cadeau voor onder de kerstboom: de tolino vision 6. Die e-reader heeft het beste scherm dat er op dit moment te koop is. 

WAI WURRIE Weet je nog niet wat je aan moet met kerst? Dan is het tijd om naar Wai Wurrie te gaan. In de gezellige en kleurrijke winkel aan de Slotlaan 155 krijg je een goed advies en vind je een snel wisselende collectie originele damesmode.

KERSTCADEAUS Rituals aan de Slotlaan 168 heeft de mooiste items speciaal voor jou geselecteerd.

HOME MADE CHOCOLADE Bakkerij Neplenbroek aan de Meester de Klerkstraat staat bekend om de home made chocolade. Wat dacht u van een melkchocolade kerstkrans met rendier, vegan koekjes van puur amandelspijs of versgebakken kerststol.

WERELDWINKEL ZEIST Wereldwinkel Zeist aan de 1e Hogeweg presenteert prachtige kerststalletjes die zijn geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden, fairtrade kerstkaarsen en servetten maken uw kersttafel compleet.

GOEIE TIPS Bij Sporthuis Sunny Camp aan de Slotlaan 177 helpen ze de kerstman heel goed. Ze hebben de cadeautips gerangschikt op prijs. Wat dacht u bijvoorbeeld van een haarband van Nike of een versierde hockeybal uit de categorie tot tien euro?

TRUCKPARADE Een van de hoogtepunten van de festiviteiten op weg naar kerst is de kersttruckparade op zaterdag 17 december. Als voorprogramma rijden er die zaterdag tussen 14.30 en 15.00 uur ruim tweehonderd motoren door de straten om de verlichte vrachtwagens welkom te heten. De truckers arriveren rond 16.00 uur. Met hun sfeervol verlichte trucks -een aantal heeft livemuziek aan boord- maken de chauffeurs kans op mooie prijzen.  Tot 18.00 uur zijn de feestelijke versierde vrachtwagens te bewonderen in het centrum van Zeist. De parade start om 18.00 uur. De route is te vinden op: www.winterwonderlandzeist.nl Na twee uur rijden door Zeist zijn de kersttrucks om 20.00 uur weer terug in het centrum voor de prijsuitreiking op Winter Wonderland. De kersttrucks verlaten Zeist om 21.00 uur.

Op zondag 18 december van 12.00 tot 18.00 uur is er een feestelijke kerstmarkt op het evenementenplein.

Vanaf 24 december tot en met 8 januari van 14.00 tot 23.00 uur zijn er kerstvakantieactiviteiten op Winter Wonderland op het evenementenplein in hartje Zeist.

Dit artikel wordt u aangeboden door Centrum Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie