Vestigingsmanager Paul Jares van Kooijman Zeist.
Vestigingsmanager Paul Jares van Kooijman Zeist. Stan Bos

Kooijman Zeist zoekt bevlogen autotechnici

25 maart 2023 om 05:12 Zakelijk

ZEIST Kooijman Zeist is een echt familiebedrijf dat auto’s van Kia en Toyota heeft staan en onderhoudt. De autodealer zoekt gedreven autotechnici die enthousiast zijn over alle ontwikkelin- gen in de autobranche. ,,Bel, kom langs en stap eens vrijblijvend de werkplaats in.”

Het idee dat autotechnici alleen lichamelijk zwaar werk moeten doen en daar vooral vieze handen van krijgen, is niet meer van deze tijd, betoogt vestigingsmanager Paul Jares van Kooijman Zeist, dat is gevestigd aan de Blanckenhagenweg in Huis ter Heide, pal langs de oprit van de A28.

UITDAGINGEN

Ook binnen de autobranche zijn er personele uitdagingen, zeker nu de sector midden in de transitie zit van fossiele brandstoffen naar elektrificatie.
Dat maakt het vak van autotechnicus er meteen een stuk interessanter op. Niet alleen voor jongeren, maar ook voor dertigers en veertigers die zich willen laten omscholen.

LAPTOP

Het onderhoud van een elektrische of hybride auto kan niet meer zonder laptop. ,,Een moderne auto is tegenwoordig een rijdende computer”, vertelt Paul in zijn kantoor in de vestiging van Kooijman Autogroep.

LAAGDREMPELIG

,,Wij zoeken mensen die het leuk vinden om zich daarmee bezig te houden. Bij Kooijman zijn we heel laagdrempelig. Bel me, kom langs en stap eens vrijblijvend de werkplaats in. Bij ons heb je geen ingewikkelde sollicitatieprocedures. Knoop eens een gesprek aan met onze ervaren technici om te horen wat het vak van een moderne monteur inhoudt. Bij ons mag je gerust meekijken.”

ONTWIKKELINGEN 

De gemiddelde autotechnicus wordt vaak meer bijgeschoold dan een commercieel medewerker. De ontwikkelingen in de autobranche volgen zich namelijk in een rap tempo op. Dat maakt het uitdagend om aan auto’s te sleutelen.

LEERPROCES

,,Het is een continu leerproces”, legt Paul uit. ,,Wij bieden het hele jaar trainingen aan. Het kennisniveau breidt zich steeds verder uit. Wij ondersteunen onze autotechnici daar graag in. Het is een dynamische branche die continu in ontwikkeling is.”

SLOGAN

De slogan van Kia is niet voor niets movement that inspires, ofwel beweging die inspireert. In de werkplaats biedt Kooijman Zeist, dat garant staat voor persoonlijke aandacht voor klanten en medewerkers, ook stageplaatsen aan.
Er zijn diverse leertrajecten, waaronder vier dagen werk en één dag naar school. Je leert het vak van autotechnicus dan deels in de praktijk.
,,Bij ons kun je rekenen op een goede ondersteuning. Wij begeleiden graag mensen in hun werk/leertraject.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie