Afbeelding

Laat Peco Zeist je airco onderhouden

14 april 2023 om 11:05 Zakelijk

ZEIST Autobedrijf Peco aan de Kwikstaartlaan 38: het eerste duurzame bedrijf van Zeist. Dat predicaat mag Peter Cortel en zijn team sinds 2015 dragen. Peco maakt al dertig jaar werk van duurzaamheid.

Natuurlijk staat de garagedeur niet onnodig open, maar veel belangrijker: het bedrijf is gecertificeerd in de belangrijkste technieken van dit moment als het om duurzaamheid gaat: elektrische voertuigen en koude techniek. Voor dat laatste is Peco STEK-gecertificeerd, en dat kunnen niet veel autobedrijven zeggen. Heb je daar wat aan als klant van Peco? Zeker! Want duurzaamheid en je eigen portemonnee gaan prima samen. Bijvoorbeeld met deze tip van Peter: laat nú je airco onderhouden en wacht niet tot het te laat is.

Wacht niet tot het te laat is, kies voor duurzaam

,,In de winter wordt de airco niet of veel minder gebruikt. Nu in het voorjaar de zonnestralen je auto weer lekker opwarmen is het tijd om de airco weer te gebruiken. En dan doet-ie het niet, of hij stinkt.’’ Rijd dan even langs bij Peco, de erkende aircospecialist. Peter Cortel en zijn team zorgen er voor dat je systeem weer over voldoende koelvloeistof beschikt en dat het goed geölied is. ,,Maar het is nog beter om langs te komen vóór je klachten hebt. Je airco heeft elke twee jaar service nodig. Een systeem verliest altijd wat koudemiddel, meestal zo’n tien procent. Of je je airco nu gebruikt of niet. En het moet goed in de olie zitten, want dat helpt onder meer met het afdichten van het systeem. Een airco heeft al snel last van wat lekkage en hoe eerder je er bij bent, hoe minder schade je daarmee aan het milieu berokkent.’’ Je merkt het niet altijd meteen als je airco een servicebeurt nodig heeft. ,,Als het niet zo heel warm is redt-ie het vaak nog wel. Maar als het hoogzomer is en het is warm, of erger nog, je zit in de hitte van Spanje, dan komen de problemen.’’ Die momenten wil je liever voor zijn...

BIJHOUDEN

Nog een voordeel van het periodiek controleren en servicen van je airco: als gecertificeerd aircospecialist houdt Peco een registratie bij. ,,We houden onder andere bij hoeveel we bijvullen en zo zien we het meteen als er iets niet in de haak is. Belangrijk, want koudemiddel is een broeikasgas dat slecht is voor het klimaat. Met name oudere airco’s zijn schadelijk voor het milieu, dus daar moeten we heel voorzichting mee omgaan.’’ Dankzij het STEK-certificaat (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) en voortdurende bijscholing van de medewerkers kan Peco alle systemen aan. ,,Ook de nieuwe auto’s met CO2 systemen’’, zegt Peter Cortel.

ELEKTRISCHE AUTO’S

Vind je al vrijwel geen enkele brandstofauto meer zonder airco, in elektrische auto’s zijn ze zelfs onmisbaar. ,,Om de accu’s te koelen moet je een airco hebben. ‘’ Voor zo’n auto is een periodieke servicebeurt pure noodzaak. Ook in dit type auto is Peco gespecialiseerd: ,,Wij zijn NEN9140-gecertificeerd en mogen en kunnen alle elektrische en hybride auto’s onderhouden en repareren.’’ Elektrische auto’s vragen om een andere kijk op het werk en het onderhoud is echt anders, vindt Peter: ,,Weerstand is alles bij deze auto’s. De actieradius is essentieel. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden om te bezuinigen op banden. Wij monteren alleen banden die speciaal ontwikkeld zijn voor dit type auto’s.’’

APK

Peco is niet alleen een goed adres voor onderhoud en reparatie, je kunt er ook terecht voor een APK-keuring en, heel handig, die kun je zelf online afspreken op peco.nl. Maar bellen kan natuurlijk ook: Peter staat u graag te woord.

AUTOBEDRIJF PECO

voor duurzaam onderhoud

Kwikstaartlaan 38, Zeist

030-6950258 - peco.nl

Peter Cortel staat met Autobedrijf voor duurzaam onderhoud. Ook van alle elektrische en hybride auto's.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie