In De Amandelhof geldt weer een mondkapjesplicht.
In De Amandelhof geldt weer een mondkapjesplicht. Charim

Mondkapjes weer verplicht in Amandelhof Zeist

29 december 2022 om 06:13 Zorg

ZEIST Medewerkers en bezoekers van de Amandelhof moeten weer een mondkapje dragen als ze het woonzorgcomplex ingaan. De Amandelhof blijft wel open. Voor andere verpleeg- en verzorgingshuizen in de gemeente Zeist geldt de verplichting niet. In De Wijngaard in Bosch en Duin is een mondkapje bij één afdeling verplicht. 

,,Op Amandelhof zijn enkele besmettingen’’, laat een woordvoerder van Charim horen, waar de Amandelhof deel van uitmaakt. ,,Gelukkig zien we alleen milde klachten. Om te voorkomen dat het aantal besmettingen oploopt is op Amandelhof, en enkel daar, tijdelijk de mondmaskerplicht weer ingevoerd. Dit is een gebruikelijke preventieve maatregel als er in een locatie sprake is van enkele besmettingen met corona. Graag willen  we ervoor zorgen dat met oud en nieuw cliënten met hun families gewoon het uiteinde van 2022 en begin van 2023 kunnen meemaken. Dan moet je zo min mogelijk last hebben van corona. Vandaar de preventiemaatregel om mondmaskers te dragen, ter voorkoming van coronabesmettingen.’’

Een woordvoerder van Warande, waar onder andere Bovenwegen en Heerewegen bij horen, vertelt dat het daar gebruikelijk is dat medewerkers bij verkoudheidsklachten zich laten testen en een mondkapje dragen. Alleen bij een huis van Warande in een andere gemeente geldt ook een mondkapjesplicht voor iedereen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie