Persbericht Opening winkelmodel Voedselbank Zeist

12 november 2019 om 09:03 Algemeen

Wethouder Marcel Fluitman opent vrijdagmiddag 29 november de nieuwe locatie van de Voedselbank Zeist aan de Kwikstaartlaan.

Zeist - Op de huidige locatie van de Voedselbank Zeist aan de Van Renesselaan is woningbouw gepland. De voedselbank is daarom verhuisd naar een bedrijfspand aan de Kwikstaartlaan. Het nieuwe’ pand is de afgelopen maanden door een aannemer en een tiental vrijwilligers verbouwd en geschikt gemaakt als ‘winkel’ en opslagruimte.

De verhuizing is gebruikt om over te schakelen op een andere manier van uitgifte van voedselpakketten. Klanten van de voedselbank kunnen in de winkel, met stellingen, koel- en vrieskasten, met een boodschappenwagentje hun voedselpakket uitzoeken. Er zijn in Nederland enkele voedselbanken die zijn overgeschakeld op dit nieuwe concept, het winkeluitgiftemodel. Klanten kunnen aangeven wanneer ze hun pakket willen ophalen. De winkel is elke middag en donderdagavond open. Er wordt een puntensysteem gehanteerd. Het aantal punten dat maandelijks kan worden opgemaakt, is gemaximaliseerd, afhankelijk van gezinsgrootte.

De vijf uitgiftepunten verspreid over Zeist, waar klanten nu hun voedselpakketten ophalen, zijn vanaf eind november, als de winkel in bedrijf is, niet meer operationeel.

De Voedselbank Zeist verzorgt wekelijks voedselpakketten voor ongeveer 120 gezinnen die leven onder de armoedegrens. De pakketten worden samengesteld uit voedingsmiddelen die door de week bij winkels en supermarkten worden opgehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie