Hans Alberts:
Hans Alberts: "Je leert mensen ook steeds beter kennen doordat ze vaker een ritje bij ons doen. Dat vind ik extra leuk." Foto: Maartje Simons

Vrijwilligerswerk dat echt bij me past

20 oktober 2018 om 15:42 Algemeen

Na zijn pensioen wilde Hans Alberts graag iets nuttigs gaan doen in zijn vrije tijd. Vrijwilligerswerk leek hem een mooie invulling. Bij MeanderOmnium vond hij een passende klus waarbij rijden op een bus en werken met mensen centraal staan. Sinds twee jaar rijdt hij nu als chauffeur op de belbus. Een bus voor inwoners in Zeist die niet of nauwelijks met het openbaar vervoer kunnen. Tegen een kleine vergoeding brengt de belbus deze mensen in en buiten Zeist. En daarbij staat de aandacht voor mensen én het op tijd zijn voorop.

Zeist - Hans heeft bijna dertig jaar bij het UWV gewerkt in Utrecht op de administratie. In zijn vrijwilligerswerk is hij veel meer onder de mensen en dat gaat hem goed af. “Je leert mensen ook steeds beter kennen doordat ze vaker een ritje bij ons doen. Dat vind ik extra leuk. En het fijne is dat bij ons altijd tijd voorop staat. En daar maak je mensen ook echt blij mee. Ook het contact met andere chauffeurs vind ik een extraatje, als we tussen de ritjes door tijd hebben voor bakje koffie is dat heel gezellig.”


“En wat ook een pluspunt is, is dat er niet wordt vergaderd. Al met al een mooie plek. Tuurlijk zitten er soms wel mopperaars tussen”, antwoord Hans als ik vraag of er ook niet leuke kanten aan het vak zitten. “Maar daar prik ik ook wel doorheen hoor. Ik heb nu een vaste ochtend in de week en daarnaast word ik gebeld als ze extra mensen nodig hebben.”


Bezige bij

Maar Hans doet meer in zijn vrije tijd. Een dag in de week komen zijn zes kleinkinderen. Hij en z’n vrouw brengen dan de oudste vier naar school en halen ze weer op. Aan het einde van de dag eten alle kinderen ook mee en daarna gaan ze weer naar huis. Verder is hij vrijwilliger bij de Looborch waar hij een middag in de week gaat wandelen met de bewoners.
Op de vraag of hij z’n werk mist, is hij duidelijk: “Nee, totaal niet! De druk van iets moeten als je opstaat is weg en dat is gewoon erg prettig. Ik ga af en toe nog wel een hapje eten met wat oud collega’s, maar ik geniet erg van mijn vrije tijd.”

Chauffeurs gezocht

MeanderOmnium zoekt nieuwe chauffeurs! Zit jij graag achter het stuur, ben je in bezit van rijbewijs B en doe je graag iets voor een ander? Kom dan eens langs om kennis te maken. Ze zoeken mensen die minimaal een dagdeel per week willen rijden. Aanmelden kan door een email te sturen naar belbus@meanderomnium.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie