Alomtonen Zanggroep Zeist tijdens een optreden in Hilversum in 2015. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Alomtonen Zanggroep Zeist tijdens een optreden in Hilversum in 2015. FOTO: Asta Diepen Stöpler

12 jaar Alomtonen Zanggroep Zeist

26 februari 2018 om 08:15 Algemeen

Iedere woensdagochtend komen de leden van Zanggroep Alomtonen Zeist bij elkaar repeteren in het Koetshuis van de Broedergemeente op het Zusterplein. Ze zingen wiegeliedjes uit Afghanistan en Mongolië, liefdesliedjes uit Rusland en Indonesië en nog veel meer. Gezongen in de eigen taal, prachtige verhalen over liefde, verdriet en weerzien.

Door Asta Diepen Stöpler

ZEIST - Zanggroep Alomtonen bestaat 12 jaar en heeft 10 leden: anderstalige vrouwen die met veel plezier en gevoel elkaars liedjes zingen. “Er is plaats voor nieuwe leden. Vrouwen uit andere culturen die wekelijks in een gezellige groep liederen van uit de hele wereld willen repeteren en zingen. De zanggroep is ontstaan uit het Gilde-project Samenspraak”, vertelt initiator Wim Buis. “In 2006 zag ik in Amsterdam een soortgelijke groep optreden en ik kreeg er kippenvel van. Zoiets wilde ik ook voor Zeist. De gedachte is om via het zingen van liedjes elkaar te leren kennen en beter begrip te krijgen voor andere culturen. Onze zanggroep is in januari 2006 opgericht onder auspiciën van CultuurZeist. Twee dames die toen begonnen, zijn nog steeds lid. Het mooie is dat de vrouwen een goed contact hebben, in de pauzes van de repetitieochtend praten ze gezellig. Diverse vriendschapen zijn zo ontstaan.”

Het repertoire van Zanggroep Alomtonen omvat ruim 50 liedjes. “Best een grote uitdaging voor nieuwkomers”, aldus Buis. “Daarom koppelen we nieuwkomers aan een lid, om hen wegwijs te maken en te helpen. Vrouwen uit Zeist en omgeving zijn welkom om een repetitieochtend bij te wonen, woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur in het koetshuis, Zusterplein 2, dat door de Evangelische Broedergemeente beschikbaar wordt gesteld. Af en toe is er een uitvoering, bv. vorig jaar augustus tijdens de Walk Art Markt in Zeist.” Deelname is gratis. Informatie via Wim Buis, tel. 030 692 0037, 06 4996 2625, wim.buis@hetnet.nl. www.cultuurzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie