Vrijwilligers van de Landschapsbeheer ploeg aan het werk. FOTO: Landschapsbeheer Utrecht
Vrijwilligers van de Landschapsbeheer ploeg aan het werk. FOTO: Landschapsbeheer Utrecht Foto: Landschapsbeheer Utrecht

Aan de slag in de natuur bij Utrechtse rijksmonumenten

19 november 2017 om 14:17 Algemeen

Zin om als vrijwilliger buiten te werken op mooie plekken in de provincie Utrecht? Naast lekker aan de slag te zijn in de natuur leer je veel over het beheer en onderhoud van historische tuinen en de achtergrond van de verschillende landgoederen. Kennis is niet nodig, wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week. De werklocaties liggen veelal rondom de gemeenten Utrecht, De Bilt en Zeist.

Regio - Per 1 januari 2018 wordt gestart met een nieuwe ploeg die het tuin- en parkonderhoud van vijftien rijksmonumenten van het Utrechts Landschap gaat uitvoeren. Daarbij kun je denken aan plant- en snoeiwerkzaamheden, het maaien van gazons en hooilandjes, onderhouden van waterpartijen en paden, klein onderhoud van meubilair en verlichting. De werkzaamheden worden vier dagen per week uitgevoerd. Per dag wordt een ploeg van vijf vrijwilligers ingezet, aangestuurd door een professionele ploegbegeleider. Er wordt in overleg bepaald op welke dag of dagen je zou willen werken. De ploeg verzamelt ‘s ochtends om 08.30 uur op Landgoed Oostbroek (Bunnikseweg 25, De Bilt) en vertrekt vandaar naar de werklocatie.

Interesse? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 12 december (19:30-21:00 uur) via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl. Kijk voor meer informatie op www.landschaperfgoedutrecht.nl/vrijwilligerswerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie