Spektakel in het Saunatheater in Soesterberg! 
Spektakel in het Saunatheater in Soesterberg! 

Nederlands kampioenschap opgieten in het Saunatheater van Thermen Soesterberg

29 juni 2017 om 07:00 Zakelijk

Op zaterdag 29 juni en zondag 1 juli staat er iets bijzonders te gebeuren in Soesterberg: Wellnessresort Thermen Soesterberg zal die dagen het toneel zijn van het Nederlands Kampioenschap Opgieten. Nederlands Kampioenschap wat?? De Aufguss, ook wel opgieting of löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber!


Thema-opgieting?
Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën of geurstof op de warmtebron (de saunakachel). Daarna verspreidt hij/zij via het wapperen met een handdoek de warmte richting de saunagasten. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo’n 15 minuten.

Show

Tijdens Aufguss NK worden showopgietingen uitgevoerd rondom een thema, waarvan het concept door de saunameester zelf is bedacht en ontwikkeld. Bij dit schouwspel van water, licht, geluid en entourage, staat de intense warmtebeleving centraal. 


Saunatheater in Soesterberg

Een primeur voor zowel de deelnemers van het NK als voor Thermen Soesterberg is het opgieten in het eerste Saunatheater van Europa. Het Saunatheater is een enorme saunacabine die een nieuwe dimensie geeft aan het opgieten. Er is plaats in deze saunacabine voor 150 tot 200 gasten tegelijkertijd! Een unieke belevenis. Zo komt er bijvoorbeeld groot led-scherm in van 4,5 meter breed, met projecties die de wellnessgast mee laat voeren naar andere werelden. Op deze manier zal de wellnessgast een unieke interactieve vorm van opgieten ervaren. Voor meer informatie over het Saunatheater: https://www.youtube.com/watch?v=2d0scTedvJA Fabian Dolman, directeur Thermen Soesterberg, over het Aufguss NK: “Bij de Nederlandse kampioenschappen Opgieten zal de ‘top’ van Nederland zijn kunsten komen vertonen. Ons Saunatheater is dé ultieme plek zijn om opgietshows te geven, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. We kijken uit naar een prachtig evenement!”.

Sauna-reserveringen voor 30 juni en 1 juli zijn te maken via de website van Thermen Soesterberg.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie