Deze flat blijft mogelijk toch behouden, en wordt in dat geval opgeknapt.
Deze flat blijft mogelijk toch behouden, en wordt in dat geval opgeknapt.

Meer betaalbare woonruimte voor Kerckebosch Zeist met bouw 80 sociale huurwoningen en behoud flat 11

28 juni 2017 om 18:22 Algemeen

Zeist - Woongoed Zeist gaat 80 sociale huurwoningen ontwikkelen in de buurt de Hout aan de Prinses Arianelaan. Deze ontwikkeling draagt bij aan de woning-bouwopgave die Zeist heeft. Daarnaast is het de wens om te zorgen voor voldoende woningen in het goedkopere sociale segment. Het behouden van flat 11, de eerste flat aan de Prinses Margrietlaan, maakt dit mogelijk.

Het is wel nodig om de flat op te knappen. Het college van B&W van de gemeente Zeist neemt hierover binnenkort een besluit.

80 huurwoningen in de Hout
Op de plek waar tot dit voorjaar flat 8 (Prinses Margrietlaan 235 t/m 270) stond, komen twee appartementencomplexen met in totaal circa 80 woningen. Woongoed Zeist ontwikkelt deze woningen. Naar verwachting zijn deze in 2020 klaar. 
 
Voldoende goedkope sociale woningen: behoud flat 11 
Woongoed Zeist heeft de gemeente Zeist gevraagd akkoord te gaan met het besluit om flat 11, Prinses Margrietlaan 25-98, niet te slopen. Het voorstel wijkt namelijk af van eerder gemaakte afspraken voor de ontwikkeling van Kerckebosch door de gemeente Zeist, Woongoed Zeist en de Wijkontwikkelingsmaatschappij. Het college van B&W neemt hierover binnenkort een besluit. Na akkoord bespreekt de gemeenteraad het voorstel. De flat is technisch gezien beter dan de andere oude flats. Het is daarom waarschijnlijk mogelijk om de flat te renoveren. Woongoed Zeist gaat hierover in gesprek met de huidige bewoners. Een mogelijke renovatie moet in ieder geval voldoen aan de kwaliteit die past bij de nieuwbouw in de wijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie