Afbeelding

Zeist maakt 100 gebouwen duurzaam

23 juni 2017 om 09:00 Politiek

Zeist - De gemeente Zeist is deze week begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op de daken van 13 van haar gebouwen. In de komende vier weken zullen 950 zonnepanelen worden geplaatst. Het gaat bijvoorbeeld om het gemeentehuis, verschillende sporthallen, De Klinker en De Peppel. Sporthal De Koppeling is als eerste aan de beurt. Dat maakt de gemeentevoorlichter bekend.

Wethouder Johan Varkevisser: “Dit is een grote stap vooruit voor heel Zeist. Met al deze nieuwe zonnepanelen gaan de energierekeningen van onze gebouwen drastisch omlaag. En mooier nog: we verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen. We hebben ons verbonden aan de doelstelling dat Zeist in 2030 klimaatneutraal moet zijn. We hopen dat we een voorbeeld zijn voor bedrijven én onze inwoners”.

Duurzaam onderhoudsplan
De gemeente maakt uiteindelijk voor al haar gebouwen een duurzaam onderhoudsplan. Daar hoort zonne-energie natuurlijk bij, maar bijvoorbeeld ook het aanbrengen van isolatie en het nemen van andere besparende maatregelen. Zo’n honderd panden die de gemeente in beheer heeft zullen zo op korte termijn echt duurzaam zijn.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie