Afbeelding

Beauforthuis richt platform diversiteit op

14 juni 2017 om 17:00 Politiek

Austerlitz - Het Beauforthuis wil de culturele rijkdom van Zeist op de kaart zetten en de dialoog tussen culturen bevorderen. Daarom richt het een Platform Culturele Diversiteit op. Het is het antwoord van het Beauforthuis op de nieuwe Cultuurvisie, waar de gemeenteraad binnenkort over debatteert. Het theater nodigt de gemeente en de andere podia uit om ook mee te doen met het platform.

Het eerste project is er al. In het najaar start “Ik geloof in jou”, dat bijzondere gebruiken en tradities van levensbeschouwingen en culturen in Zeist in de schijnwerpers zet. Gids is flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel. Van elk optreden wordt een audiovisueel portret gemaakt. Samen vertellen ze het verhaal van de culturele rijkdom in Zeist, zegt Lidwien Vork van het Beauforthuis. “Hiermee hopen wij Zeist een waardevol document te bieden, dat ook boeiend is voor wie er niét woont.”

Het theater hoopt de reguliere instellingen nog meer in beweging te krijgen op het gebied van culturele diversiteit. Het trekt nu al op met o.a. Stichting MSIVO, Tolerance, organisaties voor levensbeschouwingen en religies en MeanderOmnium.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie