Humanistische Partij wil radicaal armoedebeleid: gemeenten en gevestigde politiek falen

12 mei 2017 om 10:00 Politiek

Bunnik - De Humanistische Partij wil een radicaal armoedebeleid. Hieronder staat het persbericht waarmee deze partij zich richt op de gemeente Bunnik.

In de Gemeente Bunnik leeft ongeveer 5 tot 10 procent van de alleenstaanden en gezinnen onder de armoedegrens. Dit zijn in Bunnik ongeveer 25 tot 75 gezinnen. Dit cijfer van 5 5 wordt verstrekt door het Centraal Bureau van de Statistiek.

Landelijk kan dit cijfer wijzigen van 10 tot 20 % afhankelijk van de verstedelijking. Landelijk heeft Nederland 2,5 miljoen analfabeten, en 1,5 miljoen mensen ofwel 750.000 mensen die leven onder de armoedegrens.330.000 gezinnen en alleenstaanden kunnen de zorgpremie niet betalen en 94.000 gezinnen leven van de voedselbank. Jaarlijks komen 20.000 gezinnen zonder elektra en nog eens 16.000 gezinnen zonder gas. Jaarlijks worden ook 10.000 gezinnen uit hun huis gezet waarvan 5.000 huurwoningen en 5000 koopwoningen. Het cijfer van 5000 huisuitzettingen koopwoningen wordt aangeleverd door de branchevereniging woningbouwcorporaties. Jaarlijks worden 19.0000 vonnissen huisuitzettingen uitgesproken door de kantonrechter.

In deze cijfers zien we duidelijk dat politieke partijen tot nu toe faalden, en een destructief systeem in stand hielden. De kosten van huisuitzettingen zijn overigens 100.000 euro per gezin voor de nazorg en nasleep. Bij 10.000 huisuitzettingen is dit jaarlijks 10 tot 11 miljard aan kosten afgewenteld op de belastingbetaler. De Humanistische Partij Nederland gaat actie voeren tegen het falend beleid van schuldhulpverlening, de WMO, De participatiewetgeving en armoedebeleid van Gemeenten. Dit moet beter kunnen.

De huidige politieke partijen hebben deze mensen in de steek gelaten. Kies nu voor een goed systeem. De komende maanden worden voor burgers en professionals bijeenkomsten georganiseerd in het wapen van Odijk. Enkele van deze bijeenkomsten gaan over Missing Link, de kloof tussen de rijke professional en de cliënten die van een minimum of bijstandsuitkering moeten rondkomen. Missing Link is een programma armoedebestrijding dat succesvol wordt toegepast in de wijken van Brussel België. De Humanistische Partij Nederland wil meedoen met de verkiezingen voor de Gemeenteraad zodat wij als partij wat kunnen gaan betekenen voor het armoedebeleid van de Gemeente.

Kijk voor bijeenkomsten op de website www.humaanlokaal.be

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie