Afbeelding

Inzamelingsactie Voedselbank Zeist bij Albert Heijn Emmaplein Zeist

11 mei 2017 om 10:00 Algemeen

Zeist - De Voedselbank Zeist is zaterdag 13 mei  aanwezig bij de Albert Heijn aan het Emmaplein in het centrum van Zeist voor een voedselinzamelingsactie.

Vrijwilligers van de voedselbank nemen van 8 tot 18 uur graag houdbare producten in ontvangst zoals houdbare melk, visconserven, rijst en pasta met saus, ontbijtgranen en beleg zoals hagelslag, jam en pindakaas. Verpakte kaas, vleeswaren, margarine, slaolie en verse groenten en citrusfruit zijn meer dan welkom. De Voedselbank Zeist gebruikt de ingezamelde producten voor het samenstellen van wekelijkse voedselpakketten voor gezinnen in Zeist die dit hard nodig hebben.

Over Voedselbank Zeist

Voedselbank Zeist helpt mensen in de gemeente Zeist die van een inkomen onder het bijstandsniveau rond moeten komen. In het distributiecentrum (aan de Van Renesselaan 32) worden wekelijks voor ongeveer 120 gezinnen gevarieerde voedselpakketten samengesteld. De gebruikers gaan als tegenprestatie actief aan de slag met het aanpakken van hun problemen, onder begeleiding van professionele hulpverleners.

Bij het samenstellen van de voedselpakketten wordt gebruik gemaakt van voedingsmiddelen die door verschillende leveranciers gratis ter beschikking worden gesteld. Ook de voedingsmiddelen uit inzamelingsacties worden gebruikt. Op deze manier worden mensen geholpen en wordt verspilling van voedsel voorkomen. De Voedselbank Zeist is aangesloten bij Vereniging Voedselbanken Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie