Afbeelding

Posthoorn-Austerlitz gestaakt met nog 3 minuten te spelen

11 december 2016 om 20:55 Algemeen

Austerlitz - De wedstrijd van Austerlitz bij de Posthoorn is gestaakt bij 3-2 achterstand, met nog 3 minuten te spelen in blessuretijd te spelen. Puck Steenhuizen doet verslag namens Austerlitz.

De wedstrijd begon spectaculair en had Austerlitz in de 1e min. geluk met een bal op de paal en in de tegenaanval werd een terugspeelbal bestraft met een vrije trap, welke onhoudbaar werd ingeschoten door Menno Kroon. De Posthoorn bleef de daarop volgende 20 minuten de iets betere partij en kon Austerlitz daar counterend iets tegenover stellen. Een goede aanval via Mark ten Haaft en Niek Agricola werd niet beloond met een doelpunt. In de 25e min. had Olaf Prins de 2-0 op z’n schoen, maar vond de keeper op zijn weg. Er volgde een boeiende en harde strijd en de Posthoorn kwam in de 39e min. na foutief uitverdedigen op 1-1. De scheidsrechter begon steeds meer een hoofdrol voor zich opeisen, wat veel irritatie opleverden zowel binnen als buiten het veld.

Knappe actie

Austerlitz kwam in de 41e min. op een verdiende 1-2 voorsprong, toen na een knappe actie van Tim Prins, Olaf Prins bij de 2e paal gemakkelijk kon scoren. In de 44e min. kwam de Posthoorn op 2-2, toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een dubieuze handsbal van Roy Steenhuizen.

Kansen over en weer

Na rust hetzelfde spelbeeld met 2 ploegen die allebei voor de overwinning gingen. Tot de 70e min waren er kansen voor beide partijen. In de 70e min. werd Mark ten Haaft onderuit gehaald en werd de bal wederom op de stip gelegd, maar Olaf Prins zag zijn strafschop over gaan. Austerlitz bleef aandringen en had in de 73e min. pech met een vrije trap van Menno Kroon op de kruising. Onoplettendheid achterin werd in de 80e min. direct afgestraft 3-2 en Austerlitz kon in de slotfase alleen een schot van invaller Mark Nieuwpoort, net naast noteren.

Blessures

Door de vele blessures en wissels moest er veel blessuretijd bijgetrokken worden en in de 2e min van de blessuretijd ging de spits veel te fel door op doelman Jelle Nauta, gevolg ademhaling problemen voor Jelle Nauta en een 2e gele kaart voor de spits, dus rood…….

Duisternis

Verder kwam het niet mede door de lange blessure behandeling, invallende duisternis en de besluitloosheid van de scheidsrechter, totdat de scheidsrechter zonder enige reden van opgaaf, iedereen sommeerden naar binnen te gaan. Beide ploegen wisten de scheidsrechter niet te overtuigen om de 3 à 4 minuten af te maken, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Later stond er op het wedstrijdformulier GWO (gestaakt wegens ongeval).