Arie Perk wordt toegezongen door Het Zeister Vrouwenkoor
Arie Perk wordt toegezongen door Het Zeister Vrouwenkoor Wilma Kloosterman

arie perk neemt afscheid van het zeister vrouwenkoor

29 september 2021 om 16:02 Lokaal Deel je nieuws

Arie Perk heeft op 27 september j.l. afscheid genomen als dirigent van Het Zeister Vrouwenkoor (ZVK). Arie stond aan de wieg van ZVK toen bij een jubileum van het Zeister Mannenkoor de mannen door hun partners verrast werden met een o.l.v. Arie ingestudeerd lied. Dit was zo’n succes dat besloten werd om een vrouwenkoor op te richten: Zeister Vrouwenkoor was geboren. Er werd begonnen met 30 leden, algauw waren er 40, 50 en zelfs tot voor kort ruim 70 leden!

De leden van ZVK hadden een speciale repetitiemiddag voor Arie georganiseerd.  Na het zingen van enkele door Arie gekozen liederen sprak de voorzitter van ZVK, Hanneke de Bruin, Arie in mooie, ontroerende woorden toe en speldde hem een zilveren muzieksleutel op voor (bijna) 20 jaar trouwe dienst. Daarna werden Arie diverse cadeaus aangeboden, waaronder een prachtig ingebonden boek, overhandigt door Renée de Monchy, waarin opgenomen persoonlijke wensen en herinneringen van de koorleden. Arie was daardoor blij verrast en zichtbaar aangedaan. Hij werd tenslotte toegezongen door ‘zijn’ koor met het voor de gelegenheid gemaakte lied op de wijs van ‘Oh Danny  Boy’, één van de favoriete liederen van Arie.

Het Zeister Vrouwenkoor zal zijn eerste dirigent niet gauw vergeten en het hoopt nog veel van Arie te horen.

Inmiddels is er voor ZVK een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Jasper Witteveen, hij neemt  per 1 oktober a.s. het stokje van Arie over. Het Zeister Vrouwenkoor hoopt, samen met pianist Guy van Beek op een vruchtbare samenwerking.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. ZVK repeteert op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de Boskapel, Laan van Beek en Royen 46 te Zeist

Informatie over ZVK is te vinden op www.zeistervrouwenkoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie