vliegenzwammen
vliegenzwammen gerard versteeg

Paddenstoelenpresentatie Austerlitz

9 oktober 2021 om 16:57 Lokaal Deel je nieuws

Paddenstoelen bekijken in Austerlitz

Een nieuwe Gildeactiviteit in Austerlitz. In het Dorpshuis krijgen belangstellenden op zaterdag 30 oktober een compleet programma voorgeschoteld. Om tien uur start het Gilde in het verbouwde Dorpshuis met een power-pointpresentatie over paddenstoelen. Prachtige foto’s die in de afgelopen jaren zijn gemaakt op de landgoederen van Bornia – Heidestein, Noordhout, Den Treek – Henschoten en in de bossen van Staatsbosbeheer. Deze presentatie zal door twee Gildegidsen worden begeleid. Daarna gaan de deelnemers wandelend of op de fiets in de buurt plekjes bezoeken waar de paddenstoelen vaak te vinden zijn. Hopelijk is de natuur ons deze ochtend goed gezind.

Terug in het Dorpshuis wordt er een heerlijk kop paddenstoelensoep geserveerd. Deze soep is gemaakt van diverse soorten paddenstoelen die in de Austerlitzse bossen door de Gildegidsen zijn geplukt. Omdat het geheel compleet te maken krijgen de deelnemers bij vertrek nog een informatieboekje over paddenstoelen mee naar huis.

Belangstellenden moeten zich via de mail aanmelden: info@gildezeist.nl. Er is op deze ochtend slechts plaats voor maximaal 20 deelnemers. De organisatie gaat ervan uit dat deelnemers een fiets meenemen om wat meer plekjes in de omgeving te kunnen bezoeken. Kosten: € 2,50.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie