Afbeelding

Ontmoeting met Ilja Leonard Pfeijffer

22 januari 2017 om 20:00 Cultuur

Zeist - Ilja Leonard Pfeiffer komt dinsdagavond 31 januari naar Bibliotheek Idea Zeist. Ilja Leonard Pfeijffer is een Nederlands dichter, classicus en schrijver. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘La Superba’ en in 2016 ontving hij de VSB-Poëzieprijs voor zijn bundel ‘Idyllen’. Hij woont en werkt in Genua.
Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Voor de Boekenweek 2000 stelde hij de bundel ‘De Antieken: Een korte literatuurgeschiedenis’ samen.
In 2015 was Pfeijffer de auteur van het Poëziegeschenk. Onlangs publiceerde hij de veelbesproken bloemlezing ‘De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in duizend en enige gedichten’.
Jos van Hest interviewt Pfeiffer over zowel zijn proza als poëzie. Daarnaast zal Pfeiffer voorlezen uit eigen werk en is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.Locatie: Bibliotheek Idea Zeist. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: 10 euro en € 8,50 euro voor leden Bibliotheek Idea (incl.pauzedrankje). Kaartverkoop: online,bij Bibliotheek Idea Zeist, bij Libris boekhandel Kramer & Van Doornen en aan de zaal (indien voorradig). Betalen in de bibliotheek en aan de zaal kan uitsluitend per pin.
Georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea. Meer informatie en aanmelden: www.ideacultuur.nl of activiteiten@ideacultuur.nl

(foto: Stephan Vanfleteren)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie