Jenaplanschool Het Spoor
Jenaplanschool Het Spoor Rotary op Seyst

Succesvolle sponsorloop Het Spoor voor leeftijdsgenootjes in Afrika

20 maart 2023 om 09:36 Lokaal Deel je nieuws

Met veel enthousiasme en inzet hebben de 7e en 8e klas van de Jenaplanschool Het Spoor met de sponsorloop geld opgehaald voor veilig water, toiletten en voorzieningen om handen te wassen. Met het recordbedrag van 5.700 euro kunnen nu deze sanitaire voorzieningen worden geleverd aan meer dan 500 leerlingen in Tanzania. Een mooie prestatie, waarmee ze leeftijdgenootjes enorm geholpen hebben. 

De weken voorafgaand aan de sponsorloop zijn de leerlingen van Het Spoor actief aan de slag gegaan met het thema water. Ze hebben geleerd over klimaatverandering, hun eigen watergebruik en over water in Nederland en ontwikkelingslanden middels het Wandelen voor Water programma. Het programma is geëindigd met de sponsorloop, waarbij de kinderen geld hebben ingezameld voor scholen in Tanzania. Samen hebben ze 6 kilometer gewandeld met 6 kg in hun rugzak. In Tanzania lopen kinderen elke dag 6 kilometer om 6 liter water te halen om thuis te gebruiken. Uniek om voor de kinderen van Het Spoor dit voor één dag te ervaren. Het goede lopen werd onderweg beloond door Albert Heijn de Clomp die alle kinderen heeft voorzien een gezonde snack en drinken. 

De Rotary op Seyst organiseert al meerdere jaren het Wandelen voor Water project voor Tanzania en is de leerlingen van Het Spoor dankbaar voor hun inzet en bijdrage. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie