Afbeelding
-

Sponsorloop: 5 schoolklassen in Tanzania voorzien van sanitair

20 november 2022 om 15:43 Overig Deel je nieuws

De 7e en 8e klas van de Kerckeboschschool hebben met een sponsorloop geld opgehaald voor waterprojecten en sanitaire voorzieningen in Arusha, Tanzania. Dankzij hun effort krijgen 160 leerlingen op de plaatselijke school aldaar toegang tot veilig water en goede sanitaire voorzieningen.  

De afgelopen weken hebben de leerlingen lessen gevolgd rondom het thema Nederland Waterland, waarbij ze van alles hebben geleerd rondom het thema water. Onderdeel van deze lessen was Het Wandelen voor Water programma, waarbij ze hebben geleerd over het watergebruik in ontwikkelingslanden. Om sponsorgeld op te halen is er 6 kilometer gelopen door het bos van Heidestein met 6 kg in hun rugzak. Vergelijkbaar met wat de kinderen in Tanzania moeten doen om water te halen. Onderweg werden ze door Albert Heijn de Clomp voorzien van een gezonde snack en drinken. 

Een knappe prestatie van alle leerlingen die ook een mooie ervaring heeft opgeleverd over klimaatverandering en de impact van water. De Rotary op Seyst organiseert al meerdere jaren het Wandelen voor Water project voor Arusha en is de leerlingen van de Kerckeboschschool dankbaar voor hun inzet en bijdrage. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie