Spectaculaire beelden. Dat leverde de wedstrijd tussen Schaerweijde en Almere wel op. Foto: Nasir Javid

2e ronde Play-offs: Shoot-outs nipt verlies voor Schaerweijde

5 juni 2017 om 12:28 Sport

Schaerweijde-fans hebben stalen zenuwen nodig. Na een gelijkstand van 3-3 in de 70ste minuut van de wedstrijd tegen Almere, ook in de eerste wedstrijd van de 2de ronde verlies na het nemen van de shoot-outs.Nasir Javid doet verslag.

Zeist - Zaterdag 3 juni was de eerste wedstrijd van play-offs in de 2de ronde. De toeschouwers uit Almere waren de aandachttrekkers en sfeermakers. Met vuurwerk en veel lawaai lieten de fans van Almere “Allyminati’s” van zich horen. De mooie acties en doelpunten van Almere, gingen op in donkere wolken en zwarte rook.

Gasten willen winnen

Pasha Gademan, centrale verdediger van het Almeerse hockeyteam, had als taak om zijn team naar voren te jagen. De in Almere geboren Gademan, wordt volgend jaar de hoofdcoach van Almere en wil perse de play-offs winnen om in hoofdklasse te kunnen blijven hockeyen.

Bescheiden Zeister publiek

Het Zeister publiek stond bescheiden achter hun ploeg en ook vandaag was de kuil helemaal rood gekleurd met spandoeken en vlaggen.
Schaerweijde was goed in de verdediging en liet de tegenstander er niet door heen komen . Het team was sterk in de één op één duels en kwam regelmatig gevaarlijk in de cirkel, door snelle acties van jeugdspelers als Caspar Dobbelaar, Jasper van der Muelen Wolf en Jelle Phiffer en creëerde zo schitterende kansen om te scoren. Toch wist Almere net voor de rust in de 33ste minuut een voorsprong van 0-1 te behalen.

Na de thee
In het begin van de 2de helft 44ste minuut scoorde Jelle Phiffer de gelijkmaker voor Schaerweijde. Binnen enkele minuten gevolgd door nog een doelpunt van Scott Tupper (2-1). Almere kwam in 51ste minuut met een gelijkmaker (2-2). Scott Tupper bracht Schaerweijde weer op een voorsprong van 3-2. Het was toch de nummer 11 van de Hoofdklasse Almere die met een gelijkmaker in de 70ste minuut de wedstrijd richting shoot-outs dwong. De coach Bas Bogaard had al vooraf bepaald wie de shoot-outs ging nemen. Keeper Arek Matuszak van Schaerweijde stopte twee van de 5 shootouts. De Schaerweijdenaren hadden drie gemiste shoot-outs en verloren de wedstrijd met 2-3.

Weggegeven
Na afloop van de wedstrijd vertelde aanvoerder Ties Ceulemans: “wij stonden met 3-2 voor en hebben het daarna een beetje weggegeven. Wij hadden gestructureerd moeten blijven hockeyen, maar dat gebeurde niet. Ze hebben ons niet onder druk kunnen zetten en de individuele duels hebben wij gewonnen. Ik heb zeker vertrouwen in de volgende twee wedstrijden. We komen terug en gaan winnen”.

De gelijkmaker
Jelle Phiffer scoorde een gelijkmaker voor Schaerweijde. Hij speelt al vanaf zijn zevende jaar op Schaerweijde . De afgelopen twee jaar even voor Kampong, maar is nu weer op het oude nest teruggekeerd. Volgens Jelle werd er gespeeld volgens plan. Als wij een doelpunt tegen kregen, gingen wij de achterhoede versterken. Helaas viel toch de gelijkmaker. Alleen met de shoot-outs ging het mis, maar dat gaan we volgende week zaterdag recht zetten.
Keeper Arek matuszak had liever strafballen dan shoot-outs, vertelde hij. Met shoot-outs heb je alleen een kans. Ik heb de eerste en de laatste shoot-out tegen weten te houden. Ik was aan de ene kant bezig om de shoot-outs te stoppen en aan de andere kant de jongens aan het oppeppen om de shoot-outs te maken. Helaas is het ons vandaag niet gelukt. Niemand is perfect. Voor de shoot-outs moet de keeper geduldig zijn. Natuurlijk heb je momenten dat je op de speler druk kunt zetten. De doelstelling is dat de aanvaller binnen 8 seconden buiten het doel wordt gehouden. ‘’

Arek is meer dan zes jaar bij Schaerweijde en wil de komende wedstrijden alles doen om zijn team terug naar de Hoofdklasse te brengen.

Kom naar Almere
Schaerweijde speelt 10 juni de 2de plays offs uit in Almere. Bij winst wordt de beslissende match in de kuil gespeeld. Schaerweijde heeft ondersteuning nodig. Kom en reis mee naar Almere.

Dames 1 Schaerweijde start 11 juni de eerste best of three play-outs wedstrijd uit tegen Alecto uit Leiderdorp. De wedstrijd begint om 12:30. Op zaterdag 17 juni is thuis wedstrijd en als het nodig is, nog een keer spelen dames uit in op zondag 18 juni in Leiderdorp.