Afbeelding

Schaerweijde verliest 1e play-offs na de Shoot-outs

26 mei 2017 om 11:35 Sport

Schaerweijde speelde op Hemelvaartsdag de eerste play-offs (best of three) tegen de buren SCHC uit Bilthoven en verloor na een gelijkstand (2-2) de shoot-outs met 3-1. Het verslag is van Nasir Javid.

Na de spannende wedstrijd van afgelopen zondag, speelde Schaerweijde op donderdag de 1ste wedstrijd van de beste of three in play-offs tegen SCHC in Bilthoven. Scott Tupper maakte in de 20e minuut 0-1 voor Schaerweijde. In de 33ste minuut scoorde de Leonard Posthumus Meyjes de gelijkmaker. Na de rust kwam Schaerweijde goed terug en domineerde het spel met nog een doelpunt van Floris Molenaar. Het keerpunt in de wedstrijd kwam na het missen van een strafbal. Schaerweijde kwam onder psychische druk te staan en de thuisploeg SCHC maakte hier goed gebruik van. In de 70ste minuut scoorde SCHC de gelijkmaker (2-2) en dwong zo Schaerweijde richting shoot-outs. Alleen de shoot-out van Hamish Imrie werd beloond met een strafbal, die werd gescoord door Scott Tupper. Alle andere shoot-outs werden gemist. Zenuwen leken parten te spelen. SCHC scoorde wel 3 doelpunten vanuit shoout-outs. Eindstand 3-1 voor SCHC.

Aanvoerder SCHC Leonard Posthumus Meyjes
De ex-Schaerweijdenaar vond SCHC in de eerste helft de betere ploeg. Na een strategische analyse was het plan om het spel zo te beïnvloeden dat Schaerweijde niet naar binnen kon spelen en zo genoodzaakt was om via de linker en rechter achterspelers het spel te verdelen. Daarnaast werd er kort verdedigd op de spelers met snelheid in de benen als Ties Ceulemans en Caspar Dobbelaar. Het had vandaag beide kanten op kunnen gaan. Schaerweijde heeft internationals met veel ervaring, SCHC niet. Wij hebben een nieuw team samengesteld en geëxperimenteerd met posities. Van de 6 corners wisten wij er ook maar 1 te scoren. Na de gemiste strafbal van Schaerweijde, hebben wij de keeper gewisseld voor een veldspeler en wisten de gelijkmaker te scoren. Met deze gelijkstand ging SCHC door het oog van de naald. Ik wist dat Arek Matuszak een hele goed shoot-out keeper is. Daarom ben ik extra trots op de jongens dat ze hebben gescoord. Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest. Zaterdag is voor mij het weerzien met Schaerweijde. Ik ben blij met mijn plek bij de SCHC. Schaerweijde zit in mijn hart, maar zaterdag even niet. Als SCHC zaterdag wint, dan hoop ik dat Schaerweijde de volgende ronde doorkomt. Beide ploegen horen thuis in de Hoofdklasse.

Casper Dobbelaar, middenvelder voor Schaerweijde
Volgens Casper Dobbelaar vooral in de tweede helft heeft Schaerweijde goed gespeeld. Wij dachten te gaan winnen, maar helaas kwamen we op shoot-outs uit. Dan wordt er gevraagd wie zich het beste voelt, die gaat de shoot-outs nemen. Helaas pakte het anders uit als wij zouden willen. We hadden bijna gewonnen. Zaterdag hebben we opnieuw kans in onze eigen omgeving.Dan moeten we het niet meer uit handen geven.
Heath Simpson, verdedigende middenvelder voor Schaerweijde
Australiër Heath Simpson analyseert de wedstrijd als volgt. De eerste 15 minuten had SCHC meer balpositie. Zaterdag en zondag moet dat beter. Na de 2-1 voorsprong was er de penalty. Deze werd door ons gemist. SCHC wisselde de keeper voor een veldspeler. Er ontstond hierdoor paniek. Door de man meer situatie veranderde de structuur van het spel en het gevoel voor momentum. SCHC maakte gebruik van deze situatie en scoorde de gelijkmaker. Voor de shoot-outs hebben wij de talenten naar voren geschoven. Schaerweijde heeft nog meer mogelijkheden. Deze komen zaterdag aan bod. Heath is een ervaren speler. Hiervoor speelde hij bij Tilburg en HGC. Hij speelt nu 2 jaar bij Schaerweijde en wil hier nog graag een derde jaar aan vast plakken.

2e wedstrijd in de Kuil
Zaterdag ontmoeten de ploegen elkaar weer in de Kuil. Bij verlies moet Schaerweijde nog een ronde spelen tegen de nummer 11 van de Hoofdklasse. Bij winst voor Schaerweijde wordt de beslissende wedstrijd op zondag gespeeld. Zaterdag begint de wedstrijd om 15:00 uur. Kom op de fiets. Het zal zeker erg druk worden.