Afbeelding

Geflatteerde nederlaag voor Austerlitz tegen koploper Cobu Boys

26 maart 2017 om 14:55 Sport

Austerlitz - Een nederlaag voor Austerlitz uit bij Cobu Boys. Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Vanaf het begin werd Austerlitz terug gedrongen door het fysiek sterkere Cobu Boys, waarbij doelman Jelle Nauta enkele keren handelend moest optreden om treffers te voorkomen. Austerlitz kon zich na de eerste 10 minuten iets terugdoen, maar in de 12e min. was er de 1e dubieuze beslissing van de zeer jonge scheidsrechter, toen er bij een kopbalduel volgens de scheidsrechter geduwd werd door een Austerlitz verdediger en de bal op de stip werd gelegd, welke onhoudbaar werd ingeschoten voor Jelle Nauta, 0-1.

Austerlitz kwam sterk terug en kwam in de 22e min. op 1-1, toen Mark ten Haaft attent reageerde na een verre inworp. Austerlitz kwam steeds beter in de wedstrijd en zag Leon Goudkuil kracht tekort komen met z’n inzet en zag vervolgens Mark ten Haaft net naast schieten.

Verdienstelijke invalbeurt

In de 25e min. moest Olaf Prins met een blessure met een bovenbeen blessure de wedstrijd verlaten en werd verdienstelijk vervangen door Mark Nieuwpoort. Mark Nieuwpoort omzeilde in de 44e min. de buitenspelval, maar zag zijn voorzet nog net weggewerkt worden door de keeper.

Rust

Na rust kwam Austerlitz sterk uit de kleedkamer en zag Tim Prins rakelings overschieten. Austerlitz bleef goed partij geven en Cobu Boys kon sporadisch aantonen dat zij bovenaan staan. In de 60e min. kwam Cobu Boys op 1-2, na een bal binnenkant paal, na vermeend buitenspel, echter de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. In de 63e min. kreeg Austerlitz een corner tegen en na veel duw en trekwerk van beide kanten, legde de scheidsrechter wederom na een dubieuze beslissing de bal op de stip, 1-3.

Aansluitingstreffer

Austerlitz bleef goed partij geven maar was na goede aanvallen slordig met de voortzetting. In de 70e min. had Austerlitz bijna de aansluitingstreffer maar de kopbal van Mark Nieuwpoort ging rakelings naast. In de 72e min. had Austerlitz pech met een afstandsschot van Tim Prins op de lat en in de tegenaanval scoorde Cobu Boys de 1-4. Een paar minuten later kwam Austerlitz op 2-4 toen Kylian Steenbeek raak kopte na een corner. In de rommelige slotfase had Austerlitz geluk met een kopbal op de lat en Jelle Nauta de rebound goed verwerkte. In blessuretijd moest Cobu Boys verder met 10 man, na een domme 2e gele kaart. De scheidsrechter eiste nog 1 keer de hoofdrol op toen een overtreding buiten het strafschop gebied, werd bestraft met de 3e strafschop tegen. 2-5.

Al met al een goede voortzetting van het vertoonde spel van de laatste weken. Jammer dat de scheidsrechter net als vorige week, wederom een hoofdrol speelde voor een beter resultaat voor Austerlitz.