Afbeelding

Scheidsrechter ontneemt Austerlitz overwinning

19 maart 2017 om 13:47 Sport

Austerlitz - Austerlitz moest zich tegen BZC’13 tevreden stellen met gelijkspel. Het verslag is van Puck Steenhuizen.

In een rommelige 1e helft kwam Austerlitz in de 5e min. goed weg, toen een van richting veranderde bal net naast ging en uit de corner rakelings over werd gekopt. In de 12e min. werd er door BZC’13 slecht verdedigd en de attente Olaf Prins rondde knap af, 0-1.

Door het slechte veld werden er veel foutjes van beide kanten gemaakt en daardoor ontstond er een rommelige wedstrijd. Aan beide kanten waren er enkele kleine kansjes, maar beide keepers hoefden niet echt in actie te komen.

Na rust een ander spelbeeld met een meer aan de bal zijnde Austerlitz. Een in de 46e min. lukraak weggetrapte bal van Roy Steenhuizen, bracht Olaf Prins alleen voor de keeper, maar Olaf verzaakte Austerlitz op 0-2 te zetten. In de tegenaanval werd een overtreding in het strafschopgebied bestraft door de steeds meer irriterende fluitende  scheidsrechter met een strafschop, welke onhoudbaar voor keeper Jelle Nauta werd ingeschoten, 1-1.

In de 65e min. werd Austerlitz een 1-2 voorsprong  ontnomen, toen na een goede aanval over links, Olaf Prins met een pass Kylian Steenbeek in stelling bracht en de 1-2 scoorde. Op vlaggen van de assistent scheidsrechter voor buitenspel, liet de scheidsrechter in 1e instantie terecht doorspelen, maar daarna alsnog de goal afkeurde, met een eigen interpretatie van buitenspel. Een zeer vreemde en discutabele beslissing, welke later bleek, Austerlitz de overwinning zou kosten. Austerlitz bleef de betere ploeg, met hier en daar wat plaagstootjes van BZC’13.

In de eindfase had Kylian Steenbeek een paar keer pech met zijn afstandsschoten en in de 90e min. kon Olaf Prins,  Austerlitz alsnog naar de overwinning schieten, maar alleen voor de keeper zag hij zijn schot voorlangs gaan. In blessuretijd moest keeper Jelle Nauta voor de 1e keer echt handelend optreden bij een afstandsschot en zodoende Austerlitz behoedde voor een nederlaag.