Afbeelding

Austerlitz in slotfase onderuit tegen titelkandidaat OSO

9 april 2017 om 14:52 Sport

Austerlitz - Austerlitz ging zaterdag in de slotfase onderuit tegen titelkandidaat OSO. Namens SV Austerlitz doet Puck Steenhuizen verslag.

Austerlitz begon al gehandicapt aan de wedstrijd tegen OSO, zonder de geschorste Menno Kroon en de geblesseerde Olaf Prins. Het weerhield Austerlitz er niet van om gelijk na de aftrap voor een goed resultaat te gaan. In de 1e minuut strandde Tim Prins op de keeper en kwam in de 3e minuut Kylian Steenbeek net iets tekort om Austerlitz op voorsprong te zetten.

Harde wedstrijd

De 1e helft gekenmerkt door de vele overtredingen en de daarbij horende blessure behandelingen en daardoor ook  irritatie van de beide kanten, betekende een rommelige 1e helft. De wedstrijd moest zelfs onderbroken worden voor een blessure behandeling van de scheidsrechter, maar gelukkig kon hij de wedstrijd verder uitfluiten.

Onhoudbaar

In de 20e minuut kwam Austerlitz op achterstand toen er fraai werd gescoord met een schot van buiten de 16 meter en onhoudbaar voor keeper Jelle Nauta, 0-1. In de 28e min. kwam Austerlitz op 1-1 toen uit een vrije trap van Roy Steenhuizen, Mark ten Haaft doorkopte naar Youri Kroon, welke vervolgens de bal op de lat kopte en de terugspringende bal alsnog kon inschieten, 1-1.

Slordig

In de rust moest Austerlitz, de geblesseerde Mark ten Haaft en Kylian Steenbeek wisselen, waardoor wederom Austerlitz verzwakt werd. Het fysiek sterkere OSO drong Austerlitz terug, maar ging slordig met de vele kansen om of vond keeper Jelle Nauta op hun weg. In de 65e min. kon Austerlitz iets terugdoen, maar Tim Prins kwam kracht tekort om te scoren. Met het gegeven feit dat Cobu Boys achterstond bij Hees, perste OSO er nog een slotoffensief uit.

Echter in de 83e miuut. was Jelle Nauta de sterkste in een 1:1 situatie en leek Austerlitz af te gaan op een gelijkspel. In de slotfase kwam Austerlitz kracht tekort en in de 87e min. kwam OSO op voorsprong toen er geheel vrijstaand bij de 2e paal, kon worden ingekopt, uit een vrije trap. Austerlitz probeerde alsnog de gelijkmaker te forceren, maar in de 90e min. counterde OSO en met een fraaie stift over keeper Jelle Nauta werd de eindstand op 1-3 bepaald.