Margriet Niehof op de tennisbanen van Griffensteyn in Zeist.
Margriet Niehof op de tennisbanen van Griffensteyn in Zeist. Stan Bos

Griffensteyn houdt G-event: tennis voor mensen met beperking

20 maart 2023 om 21:37 Sport

ZEIST Tennisvereniging Griffensteyn houdt zaterdag een G-event, een tennisevenement dat speciaal is bedoeld voor mensen met een beperking. Aanmelden kan nog steeds.

G-tennis bestaat al tien jaar bij Griffensteyn, maar Margriet Niehof is er pas vier maanden bij betrokken. Met twee vaders die allebei een kind met een beperking hebben, richtte ze de commissie G-tennis op bij de Zeister tennisvereniging aan de Waterigeweg. Eens per week, op donderdag, helpt Niehof de tennisdocenten die zo’n tien kinderen met een beperking lesgeven. ,,Dat is een heel gemotiveerde groep die zich elke week verheugt op de tennisles.”

WEER OF GEEN WEER

Dat bleek onlangs ook toen er een laagje sneeuw op de banen bij Griffensteyn lag. Onder het motto weer of geen weer: ze waren er allemaal. ,,Om daar als vrijwilliger bij te helpen, is heel mooi en heel dankbaar”, vertelt Niehof in het clubgebouw van Griffensteyn, terwijl ze van haar koffie nipt. ,,Los van de tennisleraar zijn er zo’n zes, zeven vrijwilligers die helpen bij de training. De intensiteit verschilt per deelnemer. Ze zijn tussen de 10 en 26 jaar, vorig jaar hadden we iemand boven de vijftig. Iedereen met een beperking is welkom.”

GOED BEWEGEN

Op zaterdag 25 maart houdt tennisvereniging Griffensteyn het zogenoemde G-event. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen mensen met een beperking kennismaken met G-tennis. Een van de onderdelen is een tenniscircuit om deelnemers op een leuke manier met tennis in contact te brengen. ,,Zo worden ze op een lijn gezet en moeten ze naar de andere kant van de baan rennen. Er worden tennisballen naar ze gegooid die ze dan moeten ontwijken. Het achterliggende idee is niet alleen dat je conditie er beter van wordt, maar op de baan moet je ook goed bewegen en anticiperen op de bal.”

DUBBELWEDSTRIJDEN


Voor de meer gevorderde tennissers op het G-event is er een toernooi. Iedere speler komt in actie tijdens dubbelwedstrijden, vergezeld door een buddy. Wie zich komende zaterdag wil aansluiten bij het event heeft geen ervaring of een tennisracket nodig, wel een goed humeur en sportieve kleding. Er zijn rackets beschikbaar en het evenement staat onder leiding van een tennisschool die ervaring heeft in de omgang met G-sporters.



GRATIS 

Bovendien is het G-event bij Griffensteyn gratis. De club zorgt ook voor buddy’s om koppeltjes te vormen tijdens de dubbelwedstrijden. Binnen Griffensteyn is daar veel enthousiasme voor, merkt Niehof. ,,Er is een grote groep leden die daar heel graag bij wil helpen. Dat is heel fijn, zoals het ook heel mooi is dat Griffensteyn dit aanbiedt aan mensen met een beperking. Ik vind dat alle kinderen, of je nu wel of geen beperking hebt, toegang moeten hebben tot sport.”
Aanmelden voor het G-event, dat komende zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur plaatsvindt, kan nog steeds door een e-mail te sturen naar gtennis@griffensteyn.nl. Wie zaterdag onverhoopt niet aanwezig kan zijn, kan zich via hetzelfde mailadres ook aanmelden voor een of twee proeflessen om kennis te maken met G-tennis. ,,Het is ontzettend leuk”, vindt Niehof. ,,Mensen mogen me ook mailen als ze meer informatie willen over G-tennis.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie