Mattheo Knoop bij de tennisbanen van Shot in Zeist.
Mattheo Knoop bij de tennisbanen van Shot in Zeist. Stan Bos

Mattheo Knoop toont ambities: ‘Shot moet bovenin eindigen’

2 april 2024 om 07:42 Tennis

ZEIST Met de start van de voorjaarscompetitie tennis heeft het Zeister Shot dit seizoen twee teams in de hoofdklasse, het op één na hoogste niveau. Mattheo Knoop (26) uit Meppel legt de lat hoog. ,,We moeten bovenin kunnen meedraaien.”

Mattheo Knoop bevindt zich in drukke tennisweken. De inwoner van Meppel en speler van het Zeister Shot heeft net het NK padel in Eindhoven achter de rug. Een dag later zit zijn agenda alweer vol met belletjes, vooruitplannen van trainingen en een interview met deze krant. Het NK verliep naar verwachting. Tijdens het dubbelspel padel won hij met zijn partner twee van de drie wedstrijden. ,,Die laatste ronde is altijd lastig. Dat zijn jongens die echt kunnen tennissen.”
Dat kan de 26-jarige Knoop zelf ook. Niet voor niets kwam hij in contact met Shot. Op de banen in Zeist deed hij een ‘keer of drie, vier’ mee aan het prestigieuze Shot Open. Het toernooi bij de Heren 3 won hij één keer, bij de Heren 1 reikte hij tot de halve finale. Knoop, in het dagelijks leven tennis- en padeldocent, kwam in contact met de competitieplanner van Shot. ,,Het is gewoon één van de mooiste tennisverenigingen met veel banen. Het is een chique club.”INDRUK

Knoop heeft de indruk dat ze bij Shot hun zaken goed voor elkaar hebben. Ook aan de Shot Open bewaart hij goede herinneringen. Knoop leerde er Niek Boot kennen, het vorig jaar overleden erelid dat onder meer toernooien organiseerde op de Zeister banen. Diens overlijden kwam voor Knoop als een verrassing. Zoals hij ook veel te vroeg afscheid moest nemen van zijn trainer Silvester Jorna, een bekende naam in de tenniswereld die overleed en vijftien jaar zijn trainer was.”
De komende weken, als de voorjaarscompetitie wordt afgewerkt, pendelt Knoop elke week tussen zijn woonplaats Meppel en Zeist. ,,Dat we nu op zaterdagen trainen, vind ik fijn, want ik moet gewoon werken. Vaak ook op zaterdagochtend, maar dan kan ik ’s middags naar Zeist. Als dit weekend de competitie begint en we op zondagen spelen, moet ik even kijken of ik heen en weer rijd of dat ik ergens blijf slapen. Ik ken ook nog mensen van mijn jaar bij Bilthoven, dus dat komt goed.”


SPIN 

Als tennisser beschrijft Knoop zichzelf als on-Nederlands. Hij tennist met veel spin, waar jeugdspelers tegenwoordig vaak vlak en hard slaan. ,,Ik ben een echte gravelspeler. Op die ondergrond ben ik op mijn best. Ik ben een harde werker die houdt van counteren en rennen. Als ik fysiek en mentaal goed speel, wordt het lastig voor mijn tegenstander. Een type voor de korte rally’s ben ik ook niet. Ik word een dagje ouder, dus moet mijn spel soms ook aanpassen.”
Shot gaat deze voorjaarscompetitie in met twee ploegen in de hoofdklasse. Alleen de eredivisie zit daar nog boven. Knoop is optimistisch over de kansen. ,,Ik vind dat we in de hoofdklasse moeten blijven. Als dat niet lukt, is het niet best. Sterker, we moeten bovenin kunnen meedraaien. Ik ben er niet bang voor om dat te zeggen. Met onder meer Baarn hebben we stevige concurrentie, maar we hebben een sterk team met ervaring. Dus ik heb er zin in.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie