© Royalty-Free/Corbis

SV Zeist heeft oude vorm aardig te pakken

29 oktober 2022 om 21:53 Voetbal

ZEIST SV Zeist reisde zaterdag naar Baarn voor de wedstrijd tegen TOV. De eerste twintig minuten was het aftasten en ging de strijd gelijk op. Er ontstonden wat kleine kansjes aan beide zijden, maar door slordige eindpasses werden de aanvallen in de kiem gesmoord.

GEEL In de negende minuut kreeg Fikri El Ouahabi een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Na 20 minuten kwamen de Zeistenaren beter in hun spel. De druk werd opgevoerd en de aanvallen gingen steeds beter lopen.

NET NAAST Een schot van Bas Engel suisde net over de lat. Amanuel Hasan verscheen alleen voor de keeper, maar zijn wippertje verdween net naast de paal.

OPENINGSTREFFER In de 37e minuut haalde Sam de Vos hard uit en zijn schot verdween buiten bereik van de keeper, laag in de hoek, 0-1.

TWEEDE DOELPUNT Na de rust bleef SV Zeist de betere ploeg. In de 55e minuut een prachtige pas door het midden. Daar wist Fikri El Ouahabi wel raad mee en schoot de bal beheerst langs de keeper 0-2. De combinaties van SV Zeist lukten steeds beter en TOV kwam er niet meer aan te pas.

EINDSTAND In de 74e minuut een lange bal op rechts naar Amanuel. Hij speelde zich prachtig vrij en leverde een perfecte voorzet af die Jurre Van Droffelaar beheerst intikte, 0-3.

DIT SMAAKT NAAR MEER De wedstrijd was gespeeld en dus gaf de nieuwe trainer. Hans Cozijn, de wisselspelers een kans om hun vaardigheden te tonen. Zo kabbelde de (sportieve) wedstrijd naar zijn einde en wist Marc Outshoven met een mooie redding zijn doel aan het eind nog schoon te houden. We zagen een goed spelend SV Zeist dat z’n oude vorm weer aardig te pakken heeft. Dit smaakt naar meer.