Afbeelding
Norbert Waalboer

Saestum pakt periodetitel

20 november 2022 om 16:13 Voetbal

ZEIST Saestum 1 won zaterdag met 2-1 van O.S.M.’75 Maarssen en is daardoor 1e periodekampioen geworden...  Het aantal punten, doelsaldo en zelfs het aantal doelpunten voor en tegen was bij beide teams gelijk voor de start van het aantrekkelijke duel.

Ter voorbereiding van deze bijzondere wedstrijd van zaterdag 19 november, startte de dag met een heerlijke lunch bij het Jagershuys: Teambuilding en een goede wedstrijdbespreking waren de ingrediënten om goed uit de startblokken te schieten. Dat deed Saestum 1 dan ook.

VOL VOOR DE WINST

Vanaf het begin was het duidelijk, vol voor de winst gaan en die periodetitel pakken. Saestum liet uitstekend voetbal zien, waarop OSM’75 geen passend antwoord kon vinden. De mannen van Gerard Pouw waren heer en meester op het veld. Met goed combinatievoetbal werden er meerdere kansen gecreëerd.

ONTLADING

Een kopbal van Niels Meier ging rakelings over, ook Dimos zag zijn kopbal gekeerd door de keeper van OSM, maar als eenmaal de bal goed valt bij kopspecialist Nick Garia is er geen houden aan. Nick Garia brengt na een klein half uur spelen de score op 1-0. De ontlading was groot, zou het dan echt gaan gebeuren?

Saestum hield het hoge tempo vast en ging op zoek naar meer treffers. Op slag van rust kende arbiter De Goede een strafschop aan Saestum toe. Jeffrey van Maanen benutte de strafschop. Saestum kon op een psychologisch gunstig moment gaan rusten met een 2-0 voorsprong.
Met dank aan de supporters van OSM’75 startte de wedstrijd na rust in een prachtige sfeer. Bengaals vuurwerk met blauw gele kleuren maakte het spektakel compleet.

AANSLUITINGSTREFFER

De wedstrijd kon ongehinderd verder gaan. OSM liet in fases zien waarom zij ook 18 punten hebben behaald in 7 wedstrijden en leek herboren uit de kleedkamer te zijn gekomen. Ondanks een ietwat rommelige 2e helft was het Saestum dat constant een overwicht had, maar moest op zijn hoede blijven voor de uitvallen van OSM. Zo’n uitval zorgde voor de aansluitingstreffer van OSM toen Saestum niet voldoende attent reageerde op een diepe bal van een speler van OSM. Wordt het dan toch nog spannend in het laatste kwartier?

FEEST

Met een verlenging van bijna 10 minuten was daar dan toch het verlossende eindsignaal. Saestum wint met 2-1 en pakt de periode titel. Na afloop kon Saestum uitbundig feest vieren vanwege deze periodetitel en staat weer op de eerste plaats met drie punten voorsprong op nummer twee OSM’75.

Volgende week speelt Saestum uit bij hekkensluiter DWSM 1 in Maarssen.