Nu nog topscorer van Jonathan maar volgend seizoen speelt Dani van Soest voor Hercules.
Nu nog topscorer van Jonathan maar volgend seizoen speelt Dani van Soest voor Hercules.

Clubtopscorer Dani van Soest verruilt Jonathan voor Hercules

7 december 2022 om 12:06 Voetbal

ZEIST Zaterdagtweedeklasser Jonathan uit Zeist raakt na dit seizoen haar topscorer kwijt. Dani van Soest kiest voor de volgende voetbaljaargang voor Hercules.

door Stan Bos

Bij de Utrechtse club, die op zondag speelt, komt Van Soest in de derde divisie, drie niveaus hoger dan Jonathan. Van Soest doorliep de jeugdopleiding van Jonathan en kwam vorig seizoen als clubtopscorer tot bijna vijftig doelpunten. Afgelopen zomer liep hij stage bij Jong FC Utrecht, maar ondanks een succesvolle periode dwong Van Soest er geen contract af. Vanwege zijn leeftijd (21) was de tijd te beperkt om aan te sluiten bij het profvoetbal.

Van Soest kon zich verheugen op de belangstelling van meerdere clubs. Het ontwikkeltraject in Utrecht gaf de doorslag voor de inwoner van Soesterberg. ,, Sportief gezien is het voor mij een heel mooie stap van de tweede klasse naar derde divisie”, aldus Van Soest. ,,Bovendien merk ik dat Hercules jonge spelers de kans biedt om zichzelf te ontwikkelen. Daar zit gewoon een goed plan achter, vandaar mijn keuze voor Hercules.”            

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie