Van links naar rechts voorzitter Raymond Lamphen, Rick Andeweg en René van Eck.
Van links naar rechts voorzitter Raymond Lamphen, Rick Andeweg en René van Eck. Norbert Waalboer

Saestum: Rick Andeweg volgt hoofdcoach Gerard Pouw op

14 december 2022 om 21:53 Voetbal

ZEIST Rick Andeweg wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Saestum. Bij de koploper van de vierde klasse E volgt hij Gerard Pouw op die op zijn beurt naar SVF uit Cothen verkast.

door Stan Bos

Andeweg is nu nog trainer van DEV Doorn, de onbetwiste koploper van de vierde klasse F. De 40-jarige Andeweg woont in Woudenberg en voetbalde als speler voor DEV Doorn, DOVO, Roda’46 en CDW en sloot zijn carrière af bij DEV Doorn. Daarna ging hij bij zijn club aan de slag als trainer.


OEFENWEDSTRIJD
René van Eck, lid van de technische commissie van Saestum, is in zijn nopjes met het binnenhalen van Andeweg. ,,Vorig seizoen speelde Saestum een oefenwedstrijd bij DEV Doorn en toen viel Rick ons gelijk al op. Zijn uitstraling langs de lijn, maar ook de frisse en energieke speelwijze van zijn ploeg sprongen gelijk in het oog. Vanaf dat moment ben ik Rick blijven volgen als trainer en hebben we hem op ons lijstje gezet. In de gesprekken heeft hij het beeld dat we van hem hadden helemaal bevestigd. Met Rick haalt Saestum een zeer ambitieuze trainer en een gepassioneerd voetbaldier binnen.”


AMBITIEUZE VERENIGING Andeweg is blij dat hij zijn trainersloopbaan bij een ambitieuze vereniging kan voortzetten. ,,Een club moet bij mij passen en ik moet een goed gevoel hebben. Tijdens de gesprekken met René, assisten-trainer Henne en later de spelersgroep en de overige stafleden, voelde dit gelijk goed. Saestum is een ambitieuze club met veel potentie. Ik ben ervan overtuigd dat we verder kunnen bouwen aan een succesvol Saestum. Ook de plannen met betrekking tot de vernieuwde accommodatie spreken mij erg aan. Voor nu hoop ik dat zowel Saestum als DEV Doorn kampioen worden in hun klasse. Ik heb daar overigens alle vertrouwen in.”
Henne Florie, nu ook assistent-trainer van Gerard Pouw, gaat onder Andeweg dienen als zijn rechterhand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie