Afbeelding
Monique Grapendaal

Coach Robin van Holst doet per direct stap terug bij DOSC

30 december 2022 om 19:04 Voetbal

DEN DOLDER Robin van Holst is per direct gestopt als trainer van zaterdagderdeklasser DOSC uit Den Dolder. De club hoopt met een interim-coach degradatie uit de derde klasse te voorkomen.

door Stan Bos

,,Het is een lastige situatie waarin we zitten als club”, zegt voetbalvoorzitter Dennis de Jager. ,,Er heeft veel tegen gezeten, waardoor we nu onderaan staan.” Intern stak de leiding de koppen bij elkaar met de trainersstaf, selectie en technische commissie om de mogelijkheden te bekijken om degradatie te ontlopen.


EXTRA PRIKKEL De Jager staat achter het besluit om niet verder te gaan met de huidige technische staf. Gezamenlijk is geconcludeerd dat een nieuwe trainer een extra prikkel kan geven aan de groep. De club zoekt momenteel naar een geschikte interim-trainer. ,,Robin had al aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen. Ik ben blij dat hij nog tot aan het einde van het seizoen blijft verbonden aan de club, zodat wij nog kunnen profiteren van zijn waardevolle inbreng, maar dan in een andere rol.”


TELEURGESTELD Van Holst is op zijn beurt teleurgesteld dat het zo is gelopen. ,,Het is altijd jammer als de resultaten tegenvallen en je de klus waaraan je bent begonnen niet kunt afmaken”, aldus de coach. ,,We hebben op verschillende manieren geprobeerd om betere resultaten neer te zetten, met als hoogtepunt de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC De Bilt. Om te zorgen dat er meer van dat soort wedstrijden komen, gaan we het anders aanpakken.”
De trainer uit Nieuwegein doet daarom met zijn staf een stap terug. ,,Hopelijk lukt het met deze koerswijziging om degradatie te voorkomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie