Faisal Kaouass verruilt SV Zeist na het seizoen voor eersteklasser SVL.
Faisal Kaouass verruilt SV Zeist na het seizoen voor eersteklasser SVL. Stan Bos

SV Zeist haalt Brouwers en Van Klooster

29 maart 2023 om 06:03 Voetbal

ZEIST De spelerscarrousel bij derdeklasser SV Zeist draait op volle toeren. Thom Buis (DHSC) en Faisal Kaouass (SVL) vertrekken, Emile Brouwers (FZO) en Rodney van Klooster (Veenendaal) komen naar Dijnselburg. ,,Het is mijn laatste kans om nog een seizoen in het paarswit van Zeist te spelen.”

Voor Emile Brouwers heeft zijn terugkeer op sportpark Dijnselburg meerdere redenen. Het vertrek van trainer Remco Claessens bij FZO is er daar één van.
,,Ik verwacht toch wel een soort leegloop bij FZO. Daarnaast heb ik al in de jeugd van SV Zeist gespeeld en is het in principe mijn laatste kans om nog een seizoen in het paarswit van Zeist te spelen. Natuurlijk, de fusie moet nog wel doorgaan, maar van diverse kanten hoor ik geluiden dat het wel goed komt.”

TECHNISCHE COMMISSIE

Brouwers sprak met de technische commissie van SV Zeist over een terugkeer. Voordeel: een uitgebreide introductie was niet nodig. Zijn moeder is er lid van verdienste, zijn opa, vader en neef droegen de Zeister clubkleuren. ,,Ik ken de club. Als ik straks in augustus op het veld sta, heb ik niet iets van: oh, spannend. Het is nieuw, maar ook weer niet. Het is niet zo dat ze me bij SV Zeist hoefden te overtuigen. Ik weet dat ik het daar naar mijn zin ga krijgen.”


KRUISBAND

Het laatste jaar was pittig voor Brouwers. Hij scheurde zijn kruisband af, onderging een operatie en moest flink aan de bak tijdens zijn revalidatie. Dat deed hij bij de KNVB. ,,Dat zijn de topfysio’s van Nederland. Kwam ik daar onder andere Bart Ramselaar tegen van FC Utrecht. Vier, vijf keer in de week deed ik er kracht- en conditietraining. Ik ben fitter dan ooit. Het zou mooi zijn als we met FZO de nacompetitie uit het vuur kunnen slepen, al wordt dat niet makkelijk. Veel ploegen staan dicht bij elkaar. Daarna kan ik lekker fit naar SV Zeist.”
Ook Rodney van Klooster komt naar Dijnselburg. De 30-jarige aanvaller voetbalt nu voor Veenendaal, maar kwam ook uit voor DOSC, VVZ’49, Bunnik’73 en Delta Sports’95.
Tegenover de komst van Brouwers en Van Klooster staat het vertrek keeper Thom Buis naar DHSC en Faisal Kaouass naar SVL uit Langbroek. Bij Kaouass kroop het bloed toch waar het niet kon gaan.

FANATIEK

,,Ik ben nog steeds fanatiek, gretig en hou van het spelletje. Er waren meerdere mensen die tegen me zeiden dat ze het zonde vinden dat ik met mijn kwaliteiten in de derde klasse speel. Dat was voor mij de afweging. Ik heb altijd gezegd dat ik bij SV Zeist wilde afsluiten en dat kan nog steeds.”GOED GEVOEL

Bij de eersteklasser uit Langbroek kan de 31-jarige spelverdeler zomaar twee seizoenen voetballen om daarna toch terug te keren bij de club waar het voor hem allemaal begon. Bij SVL had Kaouass direct een goed gevoel. ,,Ik ken de trainer, heb er een keer meegetraind en een week later was het na een gesprek helemaal rond.”
Kaouass vindt het lastig om Zeist achter te laten. ,,Ik heb het enorm naar mijn zin bij de club. Wie weet kom ik er over een paar jaar mijn carrière afsluiten.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie