Faisal Kaouass is de regisseur op het middenveld van SV Zeist.
Faisal Kaouass is de regisseur op het middenveld van SV Zeist. Stan Bos

Faisal Kaouass regisseur op het middenveld bij SV Zeist

17 januari 2023 om 06:56 Voetbal

ZEIST Na een moeizame start werkte SV Zeist zich op naar de vierde plaats in de derde klasse. Met dank aan Faisal Kaouass, de regisseur op het Zeister middenveld.

door Stan Bos

Faisal Kaouass stond begin oktober ook wel even verbaasd te kijken toen trainer Daniël van Veelen zijn contract inleverde. De oefenmeester was geveld door chronische vermoeidheid en bleek niet langer in staat om door te gaan. ,,Dat kwam als een klap naar binnen”, vertelt Kaouass. ,,Daniël was nog maar korte tijd onze coach. Qua oefenstof was hij een goede trainer voor ons, alleen vielen de resultaten tegen. We pakten in die periode nauwelijks punten.”

REDDING De redding was nabij, want SV Zeist handelde na het vertrek van Van Veelen snel door Hans Cozijn binnen te hengelen. Onder leiding van de ervaren coach uit IJsselstein beleefde SV Zeist een flinke opleving. ,,Ik denk dat Hans ons qua groep en visie meer ligt. Bij Daniël zakten we veel terug op eigen veld. Als we de bal onderschepten, kwamen we er snel uit. De jongens van SDO die met Daniël meekwamen, waren dat gewend, maar de rest niet. Onder Hans gaan we meer van onze eigen kracht uit, zetten we hoger druk en nemen we meer initiatief. Dat ligt ons beter.”

ONGRIJPBARE FACETTEN
Kaouass bedoelt het zeker niet als een diskwalificatie van de vorige trainer. In voetbal heb je van die ongrijpbare facetten, weet ook Kaouass, die anderhalf jaar geleden terugkeerde bij de club waar het voor de Zeistenaar allemaal ooit begon. ,,Ik wilde dichter bij huis voetballen”, zegt de oud-speler van onder meer Valleivogels, DHSC, De Merino’s, Sparta Nijkerk, DUNO en DOVO. ,,Na SV Zeist heb ik niet echt in de buurt gespeeld. Naarmate je ouder wordt, begint dat zijn tol te eisen. Ik ben bij Zeist begonnen, het leek me een goed idee om het daar ook af te sluiten.”


SPORPARK DIJNSELBURG Op sportpark Dijnselburg is Kaouass de motor op het middenveld, de regisseur die het spel verdeelt en niet zelden het tempo bepaalt. Het niveauverschil neemt hij voor lief. Kaouass heeft het sinds zijn terugkeer naar z’n oude club juist enorm naar zijn zin. ,,Veel jongens ken ik. Het voelt als thuiskomen. Hier tref ik allemaal mensen van de club. Als ik bij andere verenigingen kwam, kende ik vaak bijna niemand.”

OPMARS De opmars naar de vierde plaats smaakt voor Kaouass naar meer. De voetballer is zelf ook best verrast door de goede positionering. ,,Kun je nagaan wat zo’n trainerswissel teweegbrengt”, stelt hij retorisch. ,,Promotie? Realistisch gezien denk ik dat wij alleen onderdoen voor FC Hilversum en Hees. Van de andere ploegen heb ik niet zo’n hoge pet op. Rechtstreeks zullen wij niet promoveren, maar via de nacompetitie moet dat haalbaar zijn.”

FUSIE Kaouass volgt ondertussen ook de perikelen achter de schermen, waar SV Zeist en FZO praten over een mogelijke fusie. De middenvelder is voorstander van een samensmelting tussen beide clubs. ,,Zeist heeft bijna geen jeugd, dus in dat opzicht gaan we erop vooruit. Qua eerste teams weet ik het nog niet. Dat wordt puzzelen. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat een fusie goed is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie