Reiny Westerveld op de tribune van SV Zeist. Na acht seizoenen is hij gestopt als elftalleider.
Reiny Westerveld op de tribune van SV Zeist. Na acht seizoenen is hij gestopt als elftalleider. Stan Bos

Westerveld stopt als elftalleider: ‘Mooi geweest bij SV Zeist’

28 juni 2022 om 15:49 Voetbal

ZEIST Reiny Westerveld (48) zwaaide na acht seizoenen af als elftalleider van SV Zeist. Met een hoofd vol herinneringen blijft hij betrokken bij de club.

door Stan Bos

Reiny Westerveld zit op een warme donderdagmiddag op de tribune van SV Zeist te bellen als hij op zijn bezoek zit te wachten. Als eigenaar van een ICT-bedrijf is de gestopte elftalleider een drukbezet man. Acht jaar functioneerde hij in die rol op Dijnselburg, de thuishaven van de vereniging die hij al zijn hele leven in z’n hart draagt. 

OUWE BAASJES ,,Een echte volksclub”, noemt Westerveld SV Zeist. ,,En het mooiste is: al 108 jaar oud. Er lopen hier nog steeds oude baasjes rond met verhalen over vroeger. Kijk eens naar dit complex. Waar vind je dit nog?”

WEEMOED Een afscheid met weemoed is het niet echt. Na acht jaar viel er vorige maand ook een last van zijn schouders. In het weekend heeft Westerveld behoefte aan meer tijd voor zijn gezin. 

VITESSE Oudste zoon Mika speelt in het eerste en tweede van SV Zeist, jongste zoon Senna maakt de overstap naar Vitesse Onder 18. ,,Als vader wil je daar gewoon bij zijn”, motiveert Westerveld zijn besluit. ,,De afgelopen jaren was ik vanaf vrijdagmiddag weg en zondagavond thuis.”

AUTO-ONGELUK Westerveld maakte in zijn rol als elftalleider veel mee. Hoge golven en diepe dalen. Hij was de rechterhand van coach Rob Snijders toen diens zoon Joey een ernstig auto-ongeluk kreeg. Met Jaap Overeem maakte Westerveld het seizoen af en promoveerde met SV Zeist naar de tweede klasse. Een titel met een dubbel gevoel, erkent hij. ,,Niet normaal, man. Ineens was de trainer weg. Dat deed wat met die jongens, want Rob was zeer geliefd bij de groep. Bij mijn laatste wedstrijd was Rob erbij. Dat voelde heel goed.”

OMSLAG De omslag van een paar jaar geleden, toen SV Zeist een nieuw elftal bouwde met jong talent, was een schot in de roos. Richard van Schuppen kreeg leiding over dat team en smeedde er een eenheid van. ,,Dat was zo’n mooie groep”, mijmert Westerveld. ,,Ik heb dat nooit eerder meegemaakt. Na de eerste competitiewedstrijd, die in een gelijkspel eindigde, was het bij ons thuis één groot feest. Op een gegeven moment gingen mijn vrouw en ik naar bed en zeiden we: sluiten jullie maar af. De volgende dag vroeg de buurman of we kampioen waren geworden.”

VRIENDEN Het afscheid viel Westerveld niet zwaar. Daarvoor is hij ook nog te veel met de club verbonden als lid van de sponsorcommissie en technische commissie. ,,En met bijna iedereen ben ik bevriend. Er zijn nu al mensen die zeggen dat ik over een jaar, hooguit twee, terug ben. In de toekomst sluit ik niks uit, maar ik kan me niet voorstellen dat ik zo snel alweer elftalleider ben. Het is mooi geweest zo.”

WEGGESTUURD Wat Westerveld het allermooiste vond? ,,Met Piet Buis en Ad Abe op de bank was ook lachen. We zijn een keer alle drie weggestuurd tijdens een wedstrijd. Dat was een mooi, maar erg lastig seizoen. En natuurlijk het doelpunt van mijn oudste zoon Mike. Als jochie van vijftien scoren in het eerste. Hij was de jongste doelpuntenmaker ooit in het 108-jarig bestaan. Dat was zó mooi.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie