Remco Claessens (rechts) en Wilco Nap kunnen rekenen op versterking bij FZO.
Remco Claessens (rechts) en Wilco Nap kunnen rekenen op versterking bij FZO. Stan Bos

Selectie FZO Zeist krijgt upgrade

24 mei 2022 om 10:12 Voetbal

ZEIST Het degradatiespook hangt boven sportpark Blikkenburg, maar voetbalclub FZO doet goede zaken op de spelersmarkt. Zo haalde de Zeister vereniging niemand minder dan Evert Brouwers binnen, nu spelend voor SV Zeist. ,,Die winnaarsmentaliteit zit er nog steeds in.”

door Stan Bos

,,Ik zal nooit ontkennen dat SV Zeist mijn club is, maar door corona en blessureleed was het de afgelopen twee jaar een ongelukkige match.” Evert Brouwers draait niet om de hete brij heen als hij de vraag krijgt waarom de aanvaller na dit seizoen kiest voor plaatsgenoot FZO. ,,Mijn neef Emile Brouwers speelt bij FZO en mijn vader is er materiaalman. Het is de familieband die een overstap interessant voor me maakt. Daarnaast heb ik een goede relatie met trainer Remco Claessens. Met hem wil ik graag samenwerken. Ik heb er enorm veel zin in.”


Dat Brouwers, die eerder voor onder meer voor DOVO, Sportlust’46 en DHSC speelde, straks in de vierde klasse aansluit, neemt hij voor lief. ,,Het is heel jammer, maar anderzijds heb ik mijn keuze gemaakt. Het gaat me niet om het niveau, maar ook om de gezelligheid. Natuurlijk ben ik nog steeds ambitieus en wil ik graag kampioen worden. Die winnaarsmentaliteit zit er nog steeds in. Het liefst begin ik in de derde klasse, maar mijn keuze pas ik er niet op aan.”

Evert Brouwers komt van SV Zeist


Dat geldt voor meer spelers. Middenvelder Joost Rampen en keeper Jordy Kurvers maken de overstap vanuit DHSC naar FZO. Oudgediende Mike van Essen, nu uitkomend voor Woerden en in het verleden spelend voor Jonathan, keert terug op Blikkenburg. FZO verzekerde zich ook van de komst van Brian de Bruin en Nemo van der Gun. Laatstgenoemde voetbalt nu voor Jonathan O23. Siefar Rafiq, die eigenlijk naar buurman Jonathan zou verkassen, blijft FZO toch trouw.

GEEN PANIEK ,,We zoeken naar jongens die ik goed ken en die het in principe niet zo heel veel uitmaakt of we komend seizoen in de derde, vierde of vijfde klasse spelen”, zegt coach Remco Claessens. ,,Mochten we het dit seizoen niet redden in de derde klasse, dan is er geen paniek. Dan gaan we er in de vierde klasse een leuk seizoen van maken. Verfrissing in de groep komt er sowieso en dat was altijd de bedoeling. En naast Evert Brouwers komt er nog een topper bij van hetzelfde kaliber als Evert, maar die kunnen we pas eind deze maand bekendmaken.”
Claessens begint na de zomer aan zijn tiende (!) seizoen als hoofdcoach van FZO. ,,De verjonging die we zo doormaken, is goed voor de toekomst van FZO. Als we degraderen, ben ik geen type dat de club laat vallen en neem ik mijn verantwoordelijkheid. Volgend seizoen gaan we keihard werken om weer terug te komen.”

BLESSURE Brouwers zou het liefst het seizoen bij SV Zeist goed willen afsluiten, maar een blessure staat een mooi afscheid in de weg. ,,Ik kan geen wedstrijd meer spelen. Het liefst was ik door de voordeur vertrokken. Ik hoop ook echt ooit terug te keren als jeugd- of assistent-trainer. Ik heb heel veel binding met SV Zeist en zou het heel leuk vinden om ooit terug te komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie