Saestum heeft de periodetitel binnen na winst bij Eemboys, vorige week. De club is verzekerd van nacompetitievoetbal.
Saestum heeft de periodetitel binnen na winst bij Eemboys, vorige week. De club is verzekerd van nacompetitievoetbal. Norbert Waalboer

Titelkoorts loopt op in Zeist

26 april 2022 om 06:31 Overig

Nacompetitie als reddingsboei

ZEIST Nu het voetbalseizoen in de laatste fase is beland, wacht voor de Zeister voetbalclubs Jonathan en Saestum een spannende titelstrijd. Mocht het kampioenschap een brug te ver zijn, dan is de nacompetitie een reddingsboei. Het Zeister FZO moet juist proberen degradatie te voorkomen. ,,Als het aan ons ligt, gaan we het nóg mooier afsluiten.” 


door Stan Bos

Bescheiden vierde Saestum vorige week maandag een feestje. Op tweede paasdag sleepte de ploeg van Gerard Pouw de tweede periodetitel in de wacht na winst bij Eemboys. ,,Terug in de kantine hebben we het ingetogen gevierd”, vertelt Pouw. ,,We hebben onze goede reeks doorgezet. In negen dagen speelden we vier wedstrijden, waarvan die tegen KVVA de belangrijkste was. Daarin was het voor ons aanhaken of afhaken in de titelstrijd.”
Op het kampioenschap is het vizier aan de Noordweg nu gericht. De spanning in de vierde klasse G is bovenin om te snijden, want behalve Saestum dingen ook koploper KVVA, FC Driebergen en APWC mee naar de belangrijkste prijs. ,,We gaan voor het kampioenschap”, zegt Pouw onomwonden. ,,De meeste trainers durven dat niet te zeggen, maar wij hebben een volgzame, hechte groep die de fitste is van allemaal. We gaan elke week knallen.”
De verschillen tussen KVVA (44 punten), FC Driebergen (42 punten), Saestum (42 punten) en APWC (40 punten) zijn minimaal. ,,Aan het begin van de competitie had ik er helemaal geen vertrouwen in dat het een mooie of spannende competitie zou worden. Nu vind ik het wel heel mooi. Als het aan ons ligt, gaan we het nog mooier afsluiten. We gaan er in ieder geval wel voor.”

JONATHAN Ook bij plaatsgenoot Jonathan neemt richting het competitie-einde de spanning toe. De achterstand op koploper CJVV uit Amersfoort bedraagt vier punten. Toch is het vertrouwen bij trainer Rob Zomer groot genoeg om mee te doen voor de titel in de derde klasse D. ,,We waren laatst heel teleurgesteld in het resultaat tegen CJVV. Wij hopen dat die ploeg nog punten laat liggen. Wij gaan er in elk geval alles aan doen om kampioen te worden, maar dat betekent wel dat we alles moeten winnen. Daar gaan we voor. Zelfs het doelsaldo kan belangrijk worden. Over alles denken we na.”
Door de winst van de periodetitel is Jonathan verzekerd van nacompetitie. ,,Dat is vaak een loterij”, weet Zomer. ,,Het wordt lastig, zeker als SV Houten daar nog bij komt. Ja, de nacompetitie wordt een lange weg, want dan zijn we pas eind juni klaar. Ik geloof dat ik dan wel toe ben aan mijn vakantie in Oostenrijk.”
Zorgen zijn er voor buurman FZO, dat voorlaatste staat in dezelfde poule als Jonathan. Zaterdag ging de ploeg van Remco Claessens op eigen veld met 2-5 onderuit tegen plaatsgenoot SV Zeist. Voor FZO begint de tijd te dringen. De ploeg staat voorlaatste met twee punten voorsprong op hekkensluiter ’t Gooi.

RECHTSTREEKS 
De club die laatste eindigt, degradeert rechtstreeks naar de vierde klasse. De twee ploegen daarboven, op dit moment FZO en VVZ’49, spelen nacompetitievoetbal om degradatie te ontlopen. Het gat met de veilige plek negen bedraagt twaalf punten, met nog zeven duels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie