Richard van Schuppen langs het hoofdveld van SV Zeist op sportpark Dijnselburg.
Richard van Schuppen langs het hoofdveld van SV Zeist op sportpark Dijnselburg. Stan Bos

Coach Van Schuppen: ‘De rust is terug bij SV Zeist’

Voetbal

ZEIST Nog een paar wedstrijden en dan zwaait Richard van Schuppen (52) na vier seizoenen af als coach van derdeklasser SV Zeist. ,,Ik heb aan mijn vrouw beloofd dat ik het eerste jaar pas op de plaats maak.”

Stan Bos

Richard van Schuppen stond vorige week zaterdag na een minuut of achttien even achter zijn oren te krabben. De tactiek van de coach van SV Zeist om met een vijfmansverdediging plaatsgenoot Jonathan zolang mogelijk de baas te zijn, viel in duigen.
De nummer twee van de derde klasse D sloeg in korte tijd drie keer toe, waarmee de derby al snel tot een trainingspartijtje werd gedegradeerd. ,,Wij hadden er alle vertrouwen in om een resultaat te boeken, maar ons plan kon na ruim een kwartier de prullenbak in.”
De wedstrijd op sportpark Dijnselburg is illustratief voor het seizoen. Vol vertrouwen startte SV Zeist in september aan de competitie. Toen corona eind november roet in het eten gooide en leidde tot een onderbreking van het amateurvoetbal, was de vorm weg.

GENEKT

,,Corona heeft ons genekt”, analyseert Van Schuppen, die met zijn team in november nog tegen de subtop aanschurkte. ,,Wij missen te veel bepalende spelers die langdurig geblesseerd zijn en aanvallend het verschil kunnen maken.”
Van Schuppen wil de invallers zeker niet tekortdoen, maar voor een derdeklasser is het gemis van zo veel belangrijke spelers amper op te lossen. Of, zoals de coach het zelf omschrijft: ,,Dat is het verschil tussen meedoen en niet meedoen om een periodetitel. In de uitwedstrijd tegen Jonathan waren we bijna compleet en deden we de eerste helft mee. We hadden zelfs op voorsprong kunnen komen. In deze periode is het een kwestie van hard werken. Tegen koploper CJVV hadden we daar bijna succes mee en tegen TOV pakten we een puntje.”

NIEUW GEZICHT

Hoe het seizoen ook afloopt, Van Schuppen stopt in juni na vier jaar als hoofdcoach van SV Zeist. De trainer vindt het tijd voor een nieuw gezicht voor de groep die nieuwe energie geeft. Daniël van Veelen uit Bussum volgt hem op. ,,Ik kan lekker een stapje terug doen. Ik heb een fulltime baan en ben daarnaast twintig uur per week met voetbal bezig. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom ik stop.”

Ik heb net een nieuwe baan

Een ander voetbalavontuur zit er voorlopig niet in. Eigenlijk zou Van Schuppen actief blijven in een technische rol op de achtergrond, maar ook daar ziet hij voorlopig vanaf. ,,Ik heb net een nieuwe baan waar ik in de zomer mee begin. Daar wil ik mijn energie in steken, maar ik kom zeker vaak bij SV Zeist kijken. Mijn dochter speelt in het vrouwenteam van Saestum en die heb ik al een paar jaar niet zien spelen.”

KRIEBELEN

Mocht het toch gaan kriebelen, dan kan het zijn dat ik ergens in de jeugd, bij een vrouwenploeg of als assistent aan de slag ga. Ik heb alleen aan mijn vrouw beloofd dat ik het eerste jaar pas op de plaats maak. De mooiste momenten van de afgelopen vier jaar? Onze promotie naar de derde klasse en dat de rust is terug bij de club. Dat zijn de hoogtepunten.”

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 22 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren