Dani van Soest van Jonathan luistert naar aanwijzingen van de niet-zichtbare trainer Rob Zomer tijdens de wedstrijd tegen SV Zeist.
Dani van Soest van Jonathan luistert naar aanwijzingen van de niet-zichtbare trainer Rob Zomer tijdens de wedstrijd tegen SV Zeist. Stan Bos

Jonathan wint simpel van Zeist

1 mei 2022 om 21:59 Overig

ZEIST Jonathan kende in de voetbalderby tegen SV Zeist geen enkele moeite met de plaatsgenoot: 2-7. Grote man aan groen-witte kant was Dani van Soest, die zijn toch al succesvolle seizoen opfleurde met een hattrick.

Door Stan Bos

De spits is er zelf een beetje beduusd van, erkende hij na de derby met SV Zeist waarin Jonathan geen moment serieus in de problemen kwam. Met drie treffers komt Van Soest dit seizoen al uit op 33 doelpunten. ,,Het gaat hartstikke lekker en dat had ik niet verwacht”, bekent hij.
Zijn hele leven voetbalt Van Soest al voor Jonathan en dit is zijn eerste, volledige seizoen in de senioren. ,,Heel mooi dat ik bij mijn eigen club in het eerste sta. Daar heb ik hard voor gewerkt, maar ik had niet meteen verwacht dat het zó goed zou gaan.”

Hattrick voor Dani van Soest

TACTIEK Jonathan had zaterdag op sportpark Dijnselburg geen kind aan SV Zeist. De thuisploeg dacht met een tactiek van vijf verdedigers de formatie van Rob Zomer lang tegen te kunnen houden, maar dat scenario kon na achttien minuten al de prullenbak in. Marco Knopper en twee keer Van Soest maakten aan alle paars-witte illusies een vroegtijdig einde.
Thijmen Sterkenburg deed voor rust nog wel wat terug, maar ook in de tweede helft was Jonathan de dominerende partij, onder meer door een treffer van Van Soest. ,,Alleen na de 0-3 kakten wij wat in”, vond de spits. ,,Dat mag eigenlijk niet gebeuren, maar ik vond onze overwinning verdiend.”
Wie in de derde klasse vrijwel wekelijks uitblinkt en zo vaak scoort, komt vanzelf op de radar bij andere clubs. Bij Van Soest is dat niet anders. Ook de aanvaller streeft het hoogst haalbare na.
Er kwam interesse van andere verenigingen, maar Van Soest heeft simpelweg het beste gevoel bij Jonathan. ,,Ik heb gesproken met andere clubs, maar het gevoel met Jonathan is sterk. Ik kan mezelf hier nog prima ontwikkelen en heb daarom besloten om in elk geval nog een jaar te blijven. Het liefst wil ik namelijk hogerop met Jonathan. Ik blijf hier, ongeacht of we promoveren of niet.”

PROMOTIE Die promotie is voorlopig niet bereikt. Jonathan staat tweede en heeft vier punten minder dan de tot nu toe ongenaakbare koploper CJVV. De Zeister ploeg houdt zo lang mogelijk druk op de concurrent uit Amersfoort, maar moet hopen op twee uitglijders. En dan kan Jonathan zich geen misstap permitteren.
,,Het kampioenschap wordt heel lastig”, stelt een realistische Van Soest. ,,CJVV is heel constant. Ik zie ze niet snel punten verspelen en dan moeten wij ook alles winnen. Ik hoop nog steeds dat zij een paar slippertjes maken.”
Een andere weg naar de tweede klasse loopt via de nacompetitie. Dankzij winst van de periodetitel is Jonathan verzekerd van deelname. ,,Als de titel niet lukt, dan moeten we in elk geval met een goed gevoel de nacompetitie in. Ja, dat is een lange weg, maar wij hebben een ploeg met zo veel kwaliteiten die het zeker moet kunnen redden in de tweede klasse. Ik vind dat wij thuishoren op dat niveau.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie