Jamiro (links) en Moreno Beijaard vieren de titel van Saestum.
Jamiro (links) en Moreno Beijaard vieren de titel van Saestum. Stan Bos

Broers Jamiro & Moreno steken pa naar de kroon met titel voor Saestum

30 mei 2023 om 06:20 Voetbal

ZEIST De broers Jamiro (21) en Moreno (18) Beijaard veroverden zaterdag met Saestum de titel in de vierde klasse. Daarmee treden ze in de voetsporen van hun vader Patrick.

Vader Patrick Beijaard zou er zaterdag, tot zijn grote ergernis, eigenlijk niet bij zijn. De oud-voetballer had met zijn vrouw Janine een reisje naar de Canarische eilanden geboekt. Uitgerekend op de zaterdag dat zijn zonen Jamiro en Moreno voor het eerst in achttien jaar de titel naar Zeist konden halen, zou Beijaard senior de kampioenswedstrijd noodgedwongen via Facetime moeten volgen.


Voor Jamiro en Moreno was het een bijzondere middag. Sinds de overstap naar de zaterdag was het aan de Noordweg in Zeist het grote doel om de stap naar de derde klasse te maken. ,,We wilden zo snel mogelijk die vierde klasse uit”, zegt Jamiro, bijna afgestudeerd in de richting commerciële economie. ,,We deden het met een grote groep van 25 spelers. Dit is een teamprestatie in een groep met jongere en oudere spelers. Dat is heel leuk.”
Jamiro, zaterdag twee keer trefzeker, speelt al voor zijn derde seizoen in het eerste, Moreno is bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht. Eigenlijk is hij nog speler van O23, maar trainer Gerard Pouw laat de jongste van de Beijaard-clan veelvuldig invallen. Al in zijn eerste seizoen maakt hij direct een kampioenschap mee. ,,In de O13 en O15 ben ik kampioen geworden, maar dat dit met de heren 1 lukt, is mooi om mee te maken. Ik hoop dat het in de toekomst vaker lukt.”

RASVOETBALLERS

Jamiro en Moreno zijn rasvoetballers die al hun hele leven bij Saestum voetballen. De droom om samen in de hoofdmacht te spelen, is uitgekomen. Moreno: ,,Het is altijd leuk om samen te spelen. Op straat of tijdens vakanties zaten we vaak bij elkaar in het team. Als we tegen elkaar speelden, ging het hard tegen hard. Zitten we in één team, dan vinden we elkaar blindelings.” Jamiro: ,,Voor mij was het een droom. Ik herinner me zijn eerste doelpunt nog in het eerste, vorig seizoen tegen De Posthoorn. Ik geloof dat ik blijer was met het doelpunt dan hij.”
Nu Jamiro en Moreno in Saestum 1 spelen, zijn ze officieel in de voetsporen van vader Patrick getreden. Zijn voetbalcarrière maakten ze niet bewust mee. Moreno: ,,Maar ik ken wel de verhalen. Ook mijn vader had een stuk in de krant met de kop ‘Beijaard kopt Saestum naar derde klasse’. Dat was bijzonder, want hij is vrij klein en koppen deed hij niet zo vaak.” Jamiro: ,,De link met mijn vader wordt wel gelegd. Regelmatig zijn er mensen die tegen me zeggen dat ze met of tegen mijn vader hebben gespeeld.”

DERDE KLASSE 

Nu het kampioenschap binnen is, denken de broers dat Saestum potten kan breken in de derde klasse. Jamiro: ,,Wij hebben een voetballend elftal. In de derde klasse tref je meer voetballende dan vechtende tegenstanders, dus wij zullen zeker onze wedstrijden winnen.” Moreno: ,,Er stromen talentvolle jongens door uit de O23. Het is goed dat we die achter de hand hebben.”
En vader Patrick? Die verscheen toch nog aan de Noordweg. Vrouw Janine had tickets gevonden. In de nacht van vrijdag op zaterdag landden ze in Brussel. ,,Ik ben supertrots op die jongens”, zei Patrick.

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie