Afbeelding
Eigen foto SV Zeist

SV Zeist pakt na vertrek Cozijn snel door met nieuwe hoofdtrainer

14 juni 2023 om 09:51 Voetbal

ZEIST Voetbalclub SV Zeist heeft voor komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer gestrikt. Alvin Veldhuizen moet de uit de derde klasse gedegradeerde club van nieuw elan voorzien.


Op sportpark Dijnselburg is Veldhuizen de opvolger van Hans Cozijn. Bij SV Zeist tekende hij een verbintenis voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar. ,,De gesprekken liepen heel voorspoedig en wij zijn van mening dat we met Alvin een zeer kundige en energieke trainer in huis halen”, zegt René van Dompzelaar, lid van de technische commissie van SV Zeist. ,,Hij heeft een heldere voetbalvisie, weet dat goed trainbaar te maken en over te brengen op de groep.”
Veldhuizen woont in Utrecht, maar werd geboren en groeide op in Zeist, waar hij ook nog steeds werkt. Na zijn eigen voetballoopbaan bij Saestum en Jonathan werd hij trainer, eerst in de jeugd van Jonathan (waar hij de nodige successen boekte) en daarna als hoofdcoach op eigen benen bij CDW. Met die club degradeerde Veldhuizen twee weken geleden, maar haalde hij het maximale rendement uit de selectie.


De nieuwe coach van SV Zeist kijkt uit naar zijn nieuwe klus. ,,Uiteindelijk lieten de technische commissie en spelers blijken mij heel graag te willen hebben door echt hun best te doen om mij te overtuigen. Verder zie ik het als een grote uitdaging om te bouwen aan een team om weer terug te keren naar de derde klasse. Er komt een brede spelersgroep van veel spelers met wie ik in het verleden heb gewerkt.”

...

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie