Saestum kan voorlopig niet beschikken over Nick Garia.
Saestum kan voorlopig niet beschikken over Nick Garia. Stan Bos

Saestum mist routinier Nick Garia bij competitiestart

12 september 2023 om 14:51 Voetbal

ZEIST Een flinke tegenvaller voor Nick Garia en Saestum. De 29-jarige middenvelder van de Zeister voetbalclub ontbreekt tijdens de eerste competitieweken vanwege een voetblessure. ,,Het liep lekker, misschien wel iets te lekker.”

De routinier liep die kwetsuur op in de oefenwedstrijd tegen HDS. Saestum leidde al met 6-1 tegen de formatie uit Leersum toen de voet van Garia dubbelklapte bij een tackle. Onderzoek wees uit dat er haarscheurtjes zitten op het midden van zijn voet en dat hij bandenletsel heeft. Om het herstel te bespoedigen en zijn voet zo min mogelijk te belasten, besloot de arts om de voet drie weken in het gips te zetten.GEEN BREUK

Garia was allang blij dat er geen breuk was vastgesteld. In dat geval was hij verder van huis geweest en had hij de eerste competitiehelft grotendeels moeten missen. Toch baalt hij van de situatie, ondanks dat een operatie niet noodzakelijk is om tot een vlot herstel te komen. Eind vorig seizoen miste hij de laatste competitiewedstrijd met Saestum ook al, nadat hij door zijn enkel was gegaan. Het kampioensduel bekeek hij tandenknarsend vanaf de zijlijn.
Nog een goede week zit in Garia in het gips, voordat hij onder leiding van de fysiotherapeut aan zijn comeback kan werken. ,,Als het gips eraf is, moet ik eerst kijken hoe het aanvoelt. Vooral met het schieten en in de duels op de training moet ik kijken hoe het gaat. Waar ik nu last van heb, zit dicht bij de wreef.”


ONGUNSTIG

Voor Garia en Saestum komt de blessure op een ongunstig moment. De ploeg bereidt zich voor op het debuutseizoen in de derde klasse. Trainer Rick Andeweg wil iedereen aan boord hebben in de strijd om direct lijfsbehoud. ,,Ja, het is frustrerend”, geeft Garia toe. ,,Het liep lekker, misschien wel iets té lekker. Het is zonde. We zijn vroeg begonnen aan de voorbereiding. We hadden tot de beker maar drie oefenwedstrijden en bij die laatste ging het mis.”
Treuren wil Garia niet te lang doen, hoe goed hij de smaak ook te pakken had. ,,Je doet er niet veel aan. Ik ben zo veel mogelijk bij de trainingen en alle wedstrijden volg ik sowieso. Buiten het veld kan ik ook iets voor het team betekenen. Je kunt bijvoorbeeld zien als er iets fout gaat, of iets niet loopt. Dan kun je het er met elkaar over hebben waar dat aan ligt.”INBRENG 

Garia roemt de inbreng van de nieuwe trainer. Rick Andeweg slijpt de speelstijl er stukje bij beetje in. ,,Dit is een trainer met een bepaalde visie. Hij praat over verschillende niveaus binnen een wedstrijd, maar kijkt ook hoe de tegenstander precies speelt. Hoe gaan we dat bestrijden? Wanneer zetten we druk of zakken we juist in? Er zijn meerdere plannen, ook op basis van wat de tegenstander doet. Vorig seizoen, in de vierde klasse, waren we daar wat vrijer in. Iedereen weet van elkaar waar hij mee bezig is. Dat maakt het ook makkelijker communiceren.”
De middenvelder hoopt dat hij niet te lang aan de kant staat. Alles valt en staat bij het moment dat het gips eraf gaat en hoe zijn voet aanvoelt. ,,Ik hoop zo snel mogelijk bij de groep aan te sluiten.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie