Nick Neerings speelt dit seizoen voor Jonathan.
Nick Neerings speelt dit seizoen voor Jonathan. Stan Bos

Lat gaat omhoog bij Jonathan

20 september 2023 om 07:17 Voetbal

ZEIST Jonathan haalde Nick Neerings (24) binnen als opvolger van Dani van Soest. Inmiddels vormen ze een tandem die zaterdag aan de competitie begint in de derde klasse.

Nick Neerings was in juni als toeschouwer bij de beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de tweede klasse tussen Jonathan en Nieuw Utrecht. Op het veld van Delta Sportas’95 in Houten zag hij zijn toekomstige club die wedstrijd onnodig verliezen na strafschoppen. De inwoner van Breukelen geeft toe dat hij best even achter zijn oren heeft gekrabd. ,,Dat was wel even een klap, voor de jongens meer dan voor mij. Ik ben toen gelijk naar trainer Rob Zomer gegaan en heb hem gezegd dat we moeten zorgen dat we binnen een jaar terugkeren in de tweede klasse.”

WOORD 

Geen moment overwoog Neerings zijn komst naar Zeist in te trekken. De aanvaller is een man van zijn woord. ,,Dan gaan we dat ook gewoon doen.” Het verhaal van coach Zomer en sponsor Christiaan Driessen spreekt hem aan. Zij willen met de hoofdmacht promoveren, niet alleen naar de tweede klasse, maar ook naar de eerste. ,,Er ligt een ambitieus meerjarenplan, maar daar heb je hier de club ook voor. Jonathan is één van de grootste verenigingen. Dat moet je met je eerste ook uitstralen. Ik heb voor meerdere seizoenen mijn commitment gegeven.”
Neerings maakt voor de buitenwacht een verrassende stap. Deze zomer kwam hij over van Altius, een vereniging waar plezier belangrijker is dan presteren. In de jeugd voetbalde hij voor DESTO, UVV en De Meern, in de senioren voor UVV, PVC en Altius. De keuze voor FC Breukelen, uit zijn woonplaats, of het nabijgelegen CSW uit Wilnis lag voor de hand. Hij trainde er mee, net als bij BFC uit Bussum en Jonathan. ,,Ze waren hier bij Jonathan ook wel een beetje verbaasd dat ik voor hen koos, maar ik denk hier meer plezier te hebben.”
De indrukken die hij in een kleine twee maanden opdeed op het sportpark Achter ’t Slot bevallen hem goed. Neerings, die in het dagelijks leven met zijn ouders een bedrijf in reclamebelettering runt, voelde zich snel thuis. De combinatie van prestatie en plezier spreekt hem aan. Vorige week zaterdag, in het bekerduel met Delta Sports’95, maakte hij zijn eerste officiële doelpunt. ,,Het is lekker om daar doorheen te zijn.”


OPVOLGER

Eigenlijk was Neerings ook gehaald als opvolger van Dani van Soest, maar de aanvaller keerde in de zomer terug op zijn besluit om voor Hercules te gaan voetballen. ,,Vrienden stuurden me berichten toen dat bekend werd”, vertelt Neerings. ,,Ik zie de terugkeer van Dani vooral als aanvulling, niet zozeer als concurrentie. We kunnen het beste in elkaar naar boven halen. Ik als aangever, hij als afmaker. Het is prettig om met hem samen te spelen en Dani is een fijne jongen.”
Hoe het met zijn eigen ambities is gesteld? Neerings wil eerst slagen bij Jonathan en een stap zetten naar de tweede klasse. Niets minder dat het kampioenschap is het doel. Met zijn 24 lentes heeft Neerings de nodige ervaring, maar heeft hij statistisch de beste jaren nog voor zich. ,,Ik moet kijken naar het niveau. Of ik de divisies aankan, weet ik niet. Ik moet ook wel realistisch blijven.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie