Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz in eerste competitiewedstrijd thuis onderuit tegen Patria

23 september 2023 om 17:30 Voetbal

AUSTERLITZ Austerlitz begon de competitie thuis tegen streekgenoot Patria.

Austerlitz moest in de eerste helft het initiatief aan Patria laten en in de vierde minuut moest keeper Damian Helsdingen al handelend optreden. In de tiende minuut kwam Patria op 0-1 toen een afstandsschot verkeerd werd beoordeeld. Austerlitz kon sporadisch iets terugdoen en in de twintigste minuut had Sem van Stijnvoort pech met een kopbal net naast. Door goed keeperswerk van Damian Helsdingen en het slordig omgaan van de kansen door Patria, bleef Austerlitz in de wedstrijd, maar onnodig balverlies in de 32 e minuut betekende de 0-2. In de 38e minuut had Kylian Steenbeek pech met een afstandsschot net naast. 

In de tweede helft zag het thuispubliek een fanatieker spelend Austerlitz, dat in de 57e minuut op 1-2 kwam toen Etienne Robert uit een vrije trap van Tim Prins, koppend scoorde. 

Austerlitz bleef in die fase de bovenliggende partij, maar had in de 62e minuut pech met een bal van Olaf Prins op de buitenkant paal en in de 66e minuut werd een kopbal van Menno Kroon fraai gekeerd.

Austerlitz bleef sterker en in de 78e minuut had Austerlitz wederom pech met een bal op de lat van Sem van Stijnvoort. 

Patria pakte weer het initiatief en uitblinker keeper Damian Helsdingen onderscheidde zich met goede reddingen. In de 89e minuut redde hij fraai na een vrije trap, maar het in balbezit blijvende Patria scoorde alsnog de 1-3. In de 95 e minuut scoorde Patria de 1-4. 

Al met al een verdiende overwinning voor Patria.

Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie