Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz onderuit in Cothen tegen SVF

15 april 2023 om 21:43 Voetbal

AUSTERLITZ Austerlitz kwam fysiek tekort tegen SVF. De ploeg had de handen vol aan de Cothenaren. In de tiende minuut reageerde de spits van SVF attenter op een voorzet, dan de verdediging van Austerlitz.

In de 14e minuut had Austerlitz geluk toen invallend keeper Damian Helsdingen een inzet voor de voeten tikte van een SVFspeler, maar deze schoot de bal op de paal. In de17e minuut had Austerlitz wederom geluk toen een goal van SVF werd afgekeurd, wegens aanvallen van de keeper.

Austerlitz begon meer van zich af te bijten en in de 23e minuut had Olaf Prins pech met een inzet net voor langs. In de 31e minuut kwam Austerlitz op 1-1 toen Sem van Stijnvoort attent reageerde na een verdedigingsfout van SVF.

SVF kwam in de 40e minuut op 2-1 toen een voorzet fraai werd ingekopt. Keeper Damian Helsdingen behoedde Austerlitz voor een 3-1 achterstand toen hij een afstandsschot goed pareerde.

TWEEDE HELFT

Net na rust kwam Austerlitz op een 3-1 achterstand toen een verdedigingsfout met een lob werd afgestraft. Austerlitz kwam sterk terug en volgens velen werd Austerlitz een penalty onthouden wegens hands.

In de 55 e minuut had Menno Kroon pech met een kopbal net naast.Austerlitz bleef in deze fase de bovenliggende partij, maar moest alert zijn met de counters van SVF maar de uitblinkende keeper Damian Helsdingen liet zich niet verrassen. In de 57e minuut had Koen Aalten pech met een inzet net over. Ook nu weer zat het venijn in de staart van de wedstrijd, met soms zeer dubieuze beslissingen. Nadat de doorgebroken Sem van Stijnvoort was onderuit gehaald, werd de vrije trap door Kylian Steenbeek net naast geschoten.

Austerlitz bleef knokken voor de aansluitingstreffer en in blessuretijd werd een steekballetje van Tim Prins fraai afgerond door Sem van Stijnvoort. Door de verdiende overwinning van SVF wordt het bovenin alleen maar spannender en kan Austerlitz volgende week tegen nummer laatst Eemboys een einde maken aan twee verliespartijen binnen vijf dagen.