Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz verzuimt langszij te komen tegen koploper Schalkwijk

4 februari 2023 om 19:09 Voetbal

AUSTERLITZ In een gelijk opgaande strijd heeft Austerlitz verzuimd in de wedstrijd tegen Schalkwijk gelijk te komen in punten met de koploper.

De eerste minuten waren voor Schalkwijk en in de achtste minuut kon Austerlitz iets terugdoen toen Olaf Prins pech had met een bal binnenkant paal. Det terugspringende bal werd jammerlijk overgeschoten door Lindert van Beek.

Het verdere spelbeeld van de eerste helft gaf twee counterende ploegen aan en in de 31e min. was doelman Jelle Nauta de sterkste in een een tegen een situatie en enkele minuten later had Olaf Prins een kansje toen de keeper mis tastte. In de 38e minuut werd de stand 0-1 toen een overtreding randje strafschopgebied werd bestraft met een penalty,  die feilloos werd benut.

Door invaller Koen Aalten kwam er meer power in de strijd, maar twee minuten na rust kwam Schalkwijk op 0-2 toen er geheel vrijstaand kon worden gescoord. Na een scrimmage in de 52e minuut kon Sem van Stijnvoort via de paal scoren, 1-2. Volgens geheel Schalkwijk in buitenspel positie, maar de goed leidende scheidsrechter wuifde alle protesten weg. Door het aandringen van Austerlitz kreeg de wedstrijd een grimmig karakter en op het scherpst van de snede werd er gestreden voor de gelijkmaker. Door het wisselbeleid moest Austerlitz enkele minuten met 10 man verder, voordat reserve doelman Dami?n Helsdingen kon worden ingebracht. In de 78e minuut had Austerlitz pech met eenscrimmage voor het doel van Schalkwijk en enkele minuten later had invaller Miguel Kosterman pech met een afstandsschot rakelings naast. 

In de 87e minuut werd de wedstrijd beslist toen een dieptebal verkeerd werd beoordeeld door de uitstekend keepende Jelle Nauta, 1-3.

Het verslag is van Puck Steenhuizen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie