Afbeelding

Verdiende overwinning voor Austerlitz in Baarn tegen Eemboys

26 november 2022 om 20:07 Voetbal

BAARN / AUSTERLITZ Austerlitz begon sterk aan de wedstrijd en in de 2e minuut had Sem van Stijnvoort de 0-1 moeten maken, maar hij had geen controle over de bal. Een in de eerste helft verrassend spelend Eemboys maakte het Austerlitz achterin moeilijk en had een paar goede kansen om de score te openen.

AFSTRAFFING In de 5e minuut werd Lindert van Beek diep gestuurd en vond vrijstaand voor het doel, Olaf Prins die gemakkelijk de 0-1 kon maken. Twee minuten werd klungelig uitverdedigen van Austerlitz door Eemboys afgestraft, 1-1.

TEGENAANVAL In de 30e minuut strandde Olaf Prins op de keeper en in de tegenaanval had Austerlitz geluk met een kopbal net naast. Austerlitz bleef daarna de betere ploeg en kwam in de 32e minuut op 1-2 door een strafschop, nadat Rutger de Haan onderuit werd gehaald. De strafschop werd door Sem van Stijnvoort feilloos ingeschoten. Sem van Stijnvoort had de 1-3 moeten scoren maar strandde op de keeper. Austerlitz had net voor rust geluk toen Eemboys geen strafschop kreeg van de voortreffelijke leidende scheidsrechter.

TWEEDE HELFT Na rust was Austerlitz heer en meester en in de 57e minuut had Sem van Stijnvoort pech met een bal rakelings over. Eemboys beet nog even van zich af en had pech met een bal net voorlangs. In de 65e minuut werd een doelpunt van Olaf Prins afgekeurd voor buitenspel en een paar minuten later had Olaf Prins de 1-3 moeten scoren, maar alleen voor de keeper schoot hij net naast.

In de 80e minuut scoorde invaller en debutant, Max Ijspeerd bij zijn eerste balcontact de 1-3. In de 82e minuut stond Max Ijspeerd ook aan de basis van de 1-4, toen hij Olaf Prins vond en Sem van Stijnvoort vervolgens de voorzet van Olaf Prins simpel kon intikken. Een ondanks met invallers spelend Austerlitz, verdiende overwinning.