© Royalty-Free/Corbis

Austerlitz wint verdiend van DVSA

5 november 2022 om 21:37 Voetbal

AUSTERLITZ Austerlitz kreeg DVSA op bezoek. De eerste 20 minuten was Austerlitz de bovenliggende party, maar kon het de kansen niet benutten. In de 22e minuut vond Youri Kroon na een dieptebal en goed voorbereidend Lindert van Beek die vrijstaand de 1-0 scoorde.

In de 25e minuut had de thuisploeg geluk toen de buitenspelval werd opgeheven en in de tegenaanval had Youri Kroon de 2-0 op z’n schoen, maar zijn lobje werd gekeerd door de keeper.

Enkele minuten voor rust voorkwam doelman Jelle Nauta de 1-1 toen hij een vrije trap en een afstandsschot goed pareerde.

Na rust een meer aanvallend DVSA, dat steeds doelman Jelle Nauta op hun weg vond. In de 64e minuut kwam Austerlitz op 2-0 toen een doorkopbal van Youri Kroon werd afgerond door Lindert van Beek.

De bezoekers uit Amerongen bleven druk zetten op de achterhoede van Austerlitz en hadden pech met een bal op de paal. In de 78e minuut moest Jelle Nauta handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen en in de 86e minuut had Austerlitz geluk toen een buitenspelgoal werd afgekeurd.

In de 89e minuut had Olaf Prins pech met een afstandsschot dat goed werd gekeerd door de doelman van DVSA.

Austerlitz bewaarde het mooiste voor het laatst, met een pass van Tim Prins binnendoor op Roy Steenhuizen. Roy Steenhuizen legde de bal panklaar op Olaf Prins, die de bal vervolgens voor het intikken had, 3-0.

Door deze verdiende overwinning blijft Austerlitz bovenin meedraaien.