© Royalty-Free/Corbis

SV Austerlitz stijgt op de ranglijst na winst in Loosdrecht

29 oktober 2022 om 23:18 Voetbal

LOOSDRECHT / AUSTERLITZ SV  Austerlitz reisde zaterdag af naar Loosdrecht om tegen de runner-up VV OSO te spelen.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd had VV OSO een licht overwicht, wat resulteerde in een aantal kansen voor de gastheren. SV Austerlitz doelman Jelle Nauta moest meerdere malen handelend optreden en hield SV Austerlitz in de wedstrijd.

NAUTA HOUDT DOEL SCHOON SV Austerlitz kreeg na een half uur spelen ook wat mogelijkheden. Geen van deze mogelijkheden werden echter benut. Vlak voor rust was het wederom Jelle Nauta die, twee keer op rij, weer belette dat VV OSO op voorsprong kon komen.

OPENINGSTREFFER Op slag van rust kreeg SV Austerlitz een corner die door Menno Kroon bij de tweede paal werd ingekopt. Met 0-1 werd de rust in gegaan. Na de rust kwam SV Austerlitz beter uit de kleedkamer. Dat resulteerde in twee doelpunten in een kort tijdbestek. In de 55ste minuut zorgde Lindert van Beek voor de 0-2 en twaalf minuten later schoot Youri Kroon de 0-3 binnen.

DE BUIT IS BINNEN VV OSO gooide er een offensief tegenaan, waardoor SV Austerlitz licht onder druk kwam te staan. Uiteindelijk werd het offensief van VV OSO beloond met een doelpunt in de 80ste minuut van de wedstrijd. Met 1-3 op het scorebord ging VV OSO op zoek naar een aansluitend doelpunt. Echter SV Austerlitz wist bij een tegenaanval, in de 85ste minuut, de 1-4 op het scorebord te zetten. Doelpuntenmaker was Sonny van Beek die onberispelijk de bal in het dak van het doel van VV OSO schoot.Voor SV Austerlitz was hiermee de buit binnen.

IN DE TOP 5 Vijf minuten na de 1-4 voorsprong voor SV Austerlitz floot de 18-jarige scheidsrechter van dienst, de (Jonge)heer Wessel Bergkamp (die overigens een goede wedstrijd floot), de wedstrijd af. Door het resultaat nestelde SV Austerlitz zich in de Top 5 van de ranglijst.