Afbeelding
© Royalty-Free/Corbis

Austerlitz vergeet te scoren tegen VIOD

12 november 2022 om 21:24 Voetbal

TIENHOVEN / AUSTERLITZ Na de 4-4 uitslag zou je niet zeggen dat Austerlitz verzuimde om te scoren. In  de eerste helft had Austerlitz tien 100% kansen om ruim afstand te nemen van VIOD, maar scoorde maar drie keer.

In de 9e minuut keek Austerlitz tegen een 1-0 achterstand aan, toen een verdedigingsfout werd afgestraft. Halverwege de eerste helft kwam Austerlitz beter in het spel en in de 20e minuut vond Tim Prins, broer Olaf vrijstaand voor het doel. Die scoorde de 1-1.

GEMISTEN KANSEN Het werd er niet vriendelijker op in het veld, mede door de matig leidende scheidsrechter. In de 39e minuut scoorde Sem van Stijnvoort de 1-2, na een voorzet van Sander Pasterkamp en in  de 42e minuut kwam Austerlitz op 1-3 toen Sander Pasterkamp een voorzet van Tim Prins afrondde. En als zo vaak na het missen van zoveel kansen, scoorde VIOD net voor rust de 2-3.

IRRITATIE Na rust scoorde VIOD in de 48e minuut  de 3-3 en in de 56e min kwam VIOD de 4-3. Het spelbeeld werd er van beide kanten niet beter op en er ontstond veel irritatie, mede door de vaak vreemde beslissingen van de scheidsrechter.

STRAFSCHOP In de 65e minuut was er veel ophef, over een niet gegeven strafschop aan Austerlitz. In de 76e minuut kwam Austerlitz op 4-4 toen een lichte overtreding op Menno Kroon werd bestraft met een strafschop,  die feilloos werd ingeschoten door Olaf Prins.

PECH Austerlitz had daarna pech met een vrije trap van Koen Aalten, die goed werd gekeerd door de keeper.

ROMMELIG Ook de eindfase werd rommelig en onvriendelijk, wat resulteerde in een rode kaart voor VIOD, na natrappen op Olaf Prins. Al met al een gemiste kans voor Austerlitz om aan kop te gaan en zodoende in de strijd was gebleven voor de eerste periode.